sanatate
fot.pixabay.com

Părul deteriorat reprezintă problema multor oameni. Este deosebit de supărător toamna și iarna, când imunitatea noastră scade și cererea de vitamine crește. În acest ghid, vă prezentăm câteva modalități foarte utile și populare de creștere a volumului părului.

Modalități de tratare a părului deteriorat – ridicați-l la rădăcini, îngrijiți-l și uscați-l corespunzător

Părul rar și subțire poate fi adesea gras și, dimpotrivă, slab și uscat. Caracteristic este sensibilitatea la electrificare, umflare, lipsa de volum și capetele despicate. Dacă problema durează mai mult timp, merită vizitat un dermatolog sau un endocrinolog – motivul disconfortului pot fi bolile scalpului nediagnosticate sau tulburările hormonale. Începutul terapiei care îmbunătățește starea părului trebuie să fie caracterizat prin primirea medicamentelor și îngrijirilor consacrate sub supravegherea unui specialist.

deteriorare
fot.pixabay.com

Tratamentul de stimulare a creșterii părului

O modalitate fiabilă de a obține părul mult dorit și de a-i crește volumul este masajul regulat al capului. Acesta se bucură numai de beneficii: stimulează circulația, adică metabolismul celulelor scalpului și creșterea părului. Apropo, ajută și la relaxare.

Cel mai bine este să o faceți înainte de spălare, deoarece atingerea părului accelerează îngrășarea părului. Puteți folosi o perie de masaj, dar degetele creează căldura care încălzește scalpul. Căldura stimulează, de asemenea, circulația.

Evitați supraîncălzirea scalpului

Evitați ondulatoarele de păr fierbinte, folosirea unei plăci sau a unui uscător de păr cât mai mult timp posibil, deoarece acest lucru slăbește rădăcinile părului. De asemenea, evitați utilizarea substanțelor chimice dăunătoare pentru păr.

Semințe de pădure

Semințele de pădure ajută la creșterea volumului părului. Când doriți să folosiți semințe de pădure în lupta cu părul deteriorat, trebuie să știți că acestea trebuie înmuiate peste noapte în apă. A doua zi dimineața măcinați-le, amesteați-le cu brânză și aplicați compoziția pe păr. Țineți amestecul timp de o oră, apoi clătiți și spălați-vă părul cu șampon.

Somn cu părul prins – bob sau ponei

Un bob slab înfipt în partea de sus a capului chiar înainte de a merge la culcare vă va ondula părul până dimineața și astfel va fi ușor ridicat la rădăcini. Amintiți-vă, însă, că părul dvs. trebuie să fie uscat – în niciun caz nu mergeți la culcare cu părul umed, deoarece vor exista urme de elastic pe păr.

 

 

Folosiți produse de styling pentru a oferi volum firelor de păr

Dacă părul dvs. natural nu are mult volum, veți avea nevoie de puțin ajutor. Cea mai bună soluție este să aplicați spumă pe părul încă umed. Acest cosmetic va acoperi firele de păr și le va oferi mai mult volum și stil.

Suplimente dietetice

Tabletele pot furniza vitaminele necesare pentru ca părul să crească sănătos și puternic. Alegeți în special acele suplimente alimentare care conțin germeni de cereale. Utilizați tratamentul timp de trei luni.

Uscarea părului cu capul în jos

Acesta este un mod simplu și eficient de a da volumul dorit părului. Începeți prin a usca părul cu capul în jos, fără a aplica produse cosmetice de styling. În timpul acestui proces, atingeți ușor părul cu mâinile. Când părul este uscat 80%, aplicați o cantitate foarte mică de produs de styling și continuați procesul. În cazul meu, această metodă aduce rezultate foarte bune.

Clătirile cu bere

Acestea dau un efect pufos părului crescut la rădăcini. În plus, proteinele vegetale prezente în bere fac părul mai gros, mai neted și mai strălucitor. Cum să faceți aceasta? Clătiți părul cu 1/2 cană de bere, strângeți ușor și lăsați timp de 20 de minute. Apoi spălați cu șampon și aplicați o mască bogată în emolienți.

Masca de avocado

Avocado sub formă de mască ajută la creșterea naturală a volumului părului. De asemenea, avocado hidratează și hrănește părul, făcându-l mai puternic. Aplicați masca preparată din avocado zdrobit pe părul umed și clătiți după 30 de minute.

Păr sănătos și tuns la un coafor profesionist

Alegerea tunsorii potrivite va fi foarte importantă pentru a vă bucura de volum – consultați un stilist care va alege coafura în funcție de forma feței, tipul de păr și grosimea. Efectul buclelor și vopsirea pot aduce la rezultate excelente.

Culoarea potrivită

Pariați pe un efect multidimensional. Acest lucru nu înseamnă că, pentru a scăpa de părul prins, trebuie să aveți adoptați tot felul de tunsori, în toate culorile curcubeului. Este suficient să alegeți culorile potrivite, multidimensionale, de exemplu, prin culori sombre, reflexe, culori strălucitoare, care au fost la modă în ultimii ani etc. Dacă vă luptați cu părul lipsit de vitalitate, optați la schimbări.

 

frumusete
fot.pixabay.com

Spălați-vă părul … corect!

Chiar și o operație atât de simplă precum spălarea părului poate face ca părul să aibă mai mult volum. Mai întâi aplicați șamponul doar la rădăcini, apoi întindeți spuma peste restul părului. Nu frecați puternic vârfurile, care sunt de obicei fragile și deteriorate. Nu vă spălați capul în fiecare zi, deoarece aceasta vă privează părul de o barieră de protecție naturală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here