plămâni
fot. pixabay.com

Negii nu sunt altceva decât modificări inestetice ale pielii, care sunt cauzate de virusul negilor. Cel mai adesea negii apar pe picioare și mâini, dar pot ataca și alte părți ale corpului. Trebuie amintit că negii sunt extrem de contagioși și, de obicei, este foarte dificil să scapi de ei. Vezi cum să scapi eficient de negi urâți

Este indicat că până la 10% din oameni au negi. Negii sunt leziuni inestetice ale pielii care, în multe cazuri, provoacă durere. Durerea negilor este discutată, în special, în cazul negilor de la picioare și unghii.

Negii – ce trebuie să știi?

Negii sunt leziuni ale pielii, care sunt cauzate de papilomavirusul uman, adică popularul HPV. Acest virus are aproximativ 100 de tipuri, dar cea mai frecventă tulpină este cea, care provoacă negi pe mâini, picioare, față și în jurul organelor genitale.
Negii sunt, de obicei, destul de ușor de recunoscut. Au un aspect caracteristic. Se manifestă printr-o schimbare proeminentă a pielii galben-cenușii, de obicei, sub formă de conopidă. Negii de pe corp pot apărea individual sau în ciorchini. De obicei au o dimensiune de 5-10 centimetri.

Deseori, negii nu sunt dureroși, dar pentru cei, care se găsesc pe partea inferioară a piciorului pot provoca disconfort la mers. Negii localizați sub placa unghiilor sunt, de asemenea, dureroși.

Mai ales persoanele cu imunitate redusă a corpului sunt expuse la apariția negilor. Negii atacă foarte des vârstnicii, adolescenții și copiii. Aceasta nu înseamnă însă că adulții sănătoși nu se pot infecta cu HPV. Acest lucru este posibil, deoarece infecția cu HPV este foarte ușoară.

Cum să eviți infectarea cu HPV?

Cu negi te poți fi infecta prin contact direct cu o persoană infectată, de exemplu, prin atingerea mâinii. Există, de asemenea, infecții indirecte, prin atingerea unor lucruri, care au fost atinse anterior de persoanele infectate cu virusul HPV. Adesea, persoana infectată duce la răspândirea negilor, de exemplu, zgârierea și transmiterea virusului în alte părți ale corpului. Prin urmare, ca prevenire a negilor, se recomandă evitarea contactului cu o persoană infectată și obiectele, pe care le atinge și igienă, inclusiv spălarea frecventă a mâinilor De asemenea, este important să ai grijă de picioarele tale atunci când te aflii într-un loc public, de exemplu, într-o piscină sau sală de gimnastică, este recomandat să aplicați șlapi.

usturoi
fot. pixabay.com

Modalități naturale pentru negi

Când, în ciuda măsurilor de precauție, nu suntem în stare să ne protejăm de negi, trebuie să începem să luptăm cu ei. În cele mai multe cazuri, negii pot fi îndepărtați acasă. Ca modalități naturale pentru negi, se recomandă sucul de rostopască. Este o plantă, care crește pe drumuri și în resturi. Se caracterizează prin frunze, care amintesc de frunze de pătrunjel și mici flori galbene. Pentru negi, se folosește sucul scurs dintr-o tulpină spartă. Folosește acest suc pentru a unge negul de mai multe ori pe zi. Tratamentul se aplică până când negul cade spontan.

Usturoiul este, de asemenea, indicat ca un remediu casnic pentru negi. Felia trebuie aplicată pe neg și învelișul acoperit cu un plasture. Pansamentul se schimbă de 2 ori pe zi până când negul a dispărut complet.

Rezultate bune în lupta împotriva negilor sunt date și de infuzii de patlagină. Frunzele acestei plante sunt sfărâmate într-o ciupercă și aplicate pe neg cu un tampon de tifon. Învelișurile sunt schimbate de 2 ori pe zi și folosite pentru ca negii să cadă.

În plus, remediile casnice pentru negi includ uleiul de brad sibian, coaja albă de brad siberian și înmuierea negului în apă din coji fierte de cartof. Trebuie amintit că metodele naturale pentru negi nu funcționează peste noapte. De obicei, durează câteva săptămâni scăparea de negi.

Modalități rapide pentru negi – cum să le folosești?

Când remediile casnice pentru negi nu funcționează sau vrem să scăpăm de negii inestetici repede, merită să optezi pentru preparatele de la farmacie. Medicamentele pentru negi iau forma de geluri, unguente sau loțiuni. Componenta acestor preparate este acidul lactic sau salicilic. Medicamente pentru negi trebuie utilizate conform instrucțiunilor de pe ambalaj. De obicei, tratamentul durează aproximativ 2 luni, nu este invaziv. Utilizarea medicamentelor de negi este în general considerată sigură.

Tratamentul negilor – în ce constă?


În unele cazuri, metodele la domiciliu sau specificul farmaciei nu aduc rezultatele așteptate. În astfel de situații, ar trebui să te adresezi unui medic. Medicina de astăzi oferă mai multe metode de a combate negii. Un mod rapid de a scăpa de negi este un laserul Co2, care arde o negul concentrat cu un fascicul de lumină. Electrocoagularea, adică terapia de înaltă frecvență, este, de asemenea, folosită pentru a trata negi. Cu toate acestea, acest tratament este destul de dureros și poate provoca cicatrici, motiv pentru care electrocoagularea devine din ce în ce mai puțin populară. Locul său este luat de crioterapie, adică aplicarea unei cantități minime de azot lichid pe neg, ceea ce înseamnă înghețarea negului. O altă metodă cunoscută este chiuretajul și îndepărtarea erupțiilor cutanate cu preparate retinoide.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here