Cărțile personalizate motivează copiii să citească mai mult

Este greu să mai găsești un cadou potrivit pentru copii în zilele noastre. Fie sunt copii care le au pe toate, fie ni se pare că toate produsele pentru copii sunt mult prea depășite și nu par să ofere niciun plus de valoare pentru copii. Aceștia trebuie să le ofere teme de gândire, trebuie să le dezvolte imaginația și trebuie să le ofere îndrumare pentru dezvoltarea personală. În schimb, majoritatea jucăriilor din ziua de azi le oferă totul pe tavă, fără să le pună mintea la contribuție.

Iar atunci când dorești să le faci un cadou care să fie suficient de stimulant și de antrenant pentru ei, te lovești de toate jucăriile cu licență care nu fac altceva decât să le alimenteze și mai mult dorința de a urmări desene animate, care de cele mai multe ori prezintă violență și prea puține lecții de viață din care copiii să aibă ceva de învățat. În plus, îi face să își dorească tot mai mult să stea în fața televizorului, în loc să își dezvolte imaginația, vocabularul și gândirea.

Vă întrebați care ar fi cadoul care să poată face toate acestea pentru un copil? Încă de la cele mai fragede vârste, copiii sunt fascinați de cărțile mai întâi citite de către părinți și mai apoi de cărțile pe care chiar ei pot să le citească. O carte chiar este un cadou mult mai antrenant și stimulant. Chiar și o carte de povești obișnuită, pe care oricare dintre noi am citit-o sau ne-a fost citită în copilărie. 

Însă copiii vor fi atrași cu atât mai mult de cărți personalizate. Ce este o carte personalizată? Este un nou concept introdus în România de editura Elefantul Meu, care oferă posibilitatea comandării unei cărți care să prezinte o poveste captivantă cu un personaj principal care să poarte numele copilului care urmează să o primească. Iar asta în cazul celei mai simple variante, pentru copiii cu vârste care încep de la 1 an. Cărțile pentru copii mai mari se pot personaliza și cu o locație la alegere și chiar cu numele unui prieten bun al copilului. 

Cărțile personalizate cu numele copilului vor fi mult mai atractive pentru acesta. Ca urmare, acesta va fi mult mai înclinat să o recitească ori de câte ori va putea. Va deveni cartea lui/ei preferată. Iar atașamentul față de această carte se va răsfrânge și asupra altor cărți. În scurt timp va fi copilul care va avea mereu o carte de citit la îndemână. 

În plus, pentru orice moment de lipsă de imaginație când vine vorba despre un cadou pentru un copil, o astfel de carte personalizată este o alegere perfectă. O poți comanda oricând de pe www.elefantulmeu.ro, site-ul editurii Elefantul Meu. Tot acolo se completează și numele copilului și se poate adăuga chiar și o imagine care va fi imprimată pe primele pagini ale cărții. Poți face și o dedicație din suflet pe care să o poată reciti atunci când va fi mai mare și să își aducă aminte cu drag de tine, persoana care i-a insuflat iubirea pentru lectură. Iar viitorul unei persoane cu drag de lectură, sună foarte bine.

Așadar, fii chiar tu persoana care pune o cărămidă la viitorul unui copil. Alege una dintre cărțile personalizate în funcție de vârsta copilului și să faci un cadou pentru viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here