frumusete
fot.pixabay.com

Retinolul este un derivat al vitaminei A. Acestea sunt ingrediente extrem de populare în rândul produselor cosmetice pentru îngrijirea pielii, iar retinolul în sine este adesea folosit în cadrul procedurilor cosmetice din cabinetele profesionale. Proprietățile sale în ceea ce privește îmbunătățirea tenului au fost testate până la cel mai mic detaliu. Cele mai importante proprietăți ale retinolului sunt netezirea pielii, reducerea ridurilor și îmbunătățirea culorii acesteia. Aflați dacă are sens înfrumsețarea tenului cu retinol și cum să faceți această procedură în mod corect.

Popularitatea înfrumusețării cu retinol și utilizarea derivaților vitaminei A pentru alte tratamente de înfrumusețare și netezire rezultă din eficacitatea acestora. Acest lucru a fost confirmat de numeroase studii științifice. Ba mai mult, s-a dovedit că retinolul este mai sigur decât alți retinoizi (derivați ai vitaminei A).

Proprietățile și funcțiile vindecătoare ale retinolului

Cea mai mare parte a retinolului găsit în corpul nostru este depozitată în ficat. Acest compus îndeplinește o serie de funcții importante pentru organism, printre care se numără:

  • reglarea creșterii
  • diferențierea și regenerarea epitelială
  • participarea la procesul vederii în timpul nopții (este o componentă a rodopsinei)
  • inhibarea secreției de hormoni tirotropi (TSH)
  • reducerea sensibilității tisulare la tiroxină (T4).
retinol
fot.pixabay.com

Toate acestea fac din retinol un ingredient folosit adesea pentru tratarea afecțiunilor și a bolilor, cum ar fi:

  • deficiență de vitamina A
  • boli de piele – psoriazis, acnee, ihtioză și altele
  •  afecțiuni termice, radiale ale pielii (tratamentele sunt combinate cu antibiotice)
  • inflamația cronică a tractului respirator și a tractului gastro-intestinal
  • sindromul ochiului uscat, arsuri și iritări ale globului ocular.

 

 

Înfrumusețați-vă cu retinol! O modalitate eficientă pentru a scăpa de riduri

Una dintre cele mai importante proprietăți cosmetice ale retinolului este netezirea straturilor exterioare ale epidermei. Pentru ca pielea să fie netedă și să pară mai tânără, tratamentul cu retinol trebuie folosit timp de câteva săptămâni. Proprietățile de înfrumusețare ale retinolului se datorează faptului că are un efect ușor exfoliant și normalizant asupra pielii și, mai ales, asupra zonelor deteriorate și caloase. Prin exfolierea stratului deteriorat al epidermei, retinolul îl reduce și îl face mai ferm.

Retinolul acționează, de asemenea, asupra straturilor profunde ale pielii. Acțiunea sa se bazează pe creșterea numărului de fibroblaste, colagen și producție de elastină, îmbunătățirea structurii și funcționării stratului viu al pielii. Ca urmare a acestor acțiuni, putem observa că epiderma devine mai fermă, mai densă, mai elastică. Tratamentele cu retinol sunt recomandate pentru ridurile fine care, sub influența acțiunii sale, devin superficiale și invizibile.

Retinol pentru îmbunătățirea tonusului pielii

Netezirea tenului cu retinol nu este singurul tratament care se realizează cu ajutorul derivatelor vitaminei A. Retinolul este, de asemenea, un medicament eficient pentru o mare parte din problemele tenului și cicatricilor, de exemplu, acnee. Datorită faptului că reglează procesul de peeling și reînnoire a epidermei, reduce și dimensiunea melanocitelor, adică celulele care produc pigmentul pielii. Celulele melaninei, distribuite neuniform, devin responsabile de apariția hiperpigmentării. În plus, tratamentele cu retinol permit construirea de noi vase de sânge care vor furniza pielii oxigen și nutrienți, datorită cărora aceasta va avea o culoare proaspătă și naturală.

Retinol pentru tenul gras

Cosmeticele cu retinol și tratamentele cosmetice cu vitamina A sunt recomandate persoanelor cu piele grasă și predispuse la acnee. Retinolul ajută la reglarea cantității de sebum secretat, reduce epiderma grasă, deblochează și îngustează porii, inhibă tendința de puncte negre și coșuri. Facă vă confruntați cu o acnee ușoară, retinolul vă poate ajuta să scăpați complet de ea.

retinol
fot.pixabay.com

Retinol pentru cearcăne

Doamnele care au o problemă cu cearcănele ar trebui să se gândească la tratamente bazate pe retinol sau creme care conțin acest ingredient. Utilizarea regulată a produselor cosmetice cu retinol determină îngroșarea pielii, eliminând astfel această problemă. Pielea groasă de sub ochi poate ascunde unele defecte ale frumuseții.

Cum se utilizează produsele cosmetice cu retinol?

Cosmeticele cu retinol sunt disponibile pe scară largă. Rețineți, totuși, că pentru ca acestea să funcționeze, trebuie folosite și depozitate în mod corespunzător. În primul rând, retinolul este o substanță extrem de sensibilă la lumină și temperatură, astfel încât produsele cosmetice trebuie să fie prevăzute cu așa-numita stabilitate chimică. Cosmeticul trebuie depozitat departe de sursa de lumină și în ambalaje opace.

Pentru propria siguranță, ar trebui să alegeți produse cosmetice în care concentrația de retinol este adecvată. Acestea nu trebuie să fie mai mici de 0,45% și mai mari de 1%. Acest produs benefic frumuseții este cel mai bine utilizat noaptea, mai ales în prima fază a tratamentului. Dacă cremele cu retinol sunt utilizate pe timp de zi, atunci, în același timp, trebuie să utilizați o protecție solară ridicată – retinolul provoacă pielii sensibilitate crescută la radiațiile solare. Când utilizați retinol, trebuie să vă amintiți, de asemenea, să utilizați produse de hidratare – retinolul poate duce la uscarea epidermei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here