corp
fot.pixabay.com

Pielea moale și netedă este visul oricărei femei. Din păcate, aceasta nu se întămplă peste noapte. Pentru a face pielea dvs. să pară sănătoasă, proaspătă și frumoasă, trebuie să aveți grijă de ea. Pasul de bază în îngrijirea pielii îl reprezintă peeling-ul. Este vorba despre tratamente care ajută la eliminarea epidermei vechi și inutile. După peeling, corpul trebuie hidratat cu loțiuni sau creme. Una dintre cele mai populare peeling-uri sunt cele pe bază de zahăr. Trebuie să știți că acestea pot fi preparate acasă.

Peeling-urile dulci, adică cele create pe bază de zahăr, sunt produse cosmetice destinate persoanelor cu piele sensibilă și delicată. Sunt mult mai delicate decât peeling-urile de sare sau cafea. Peeling-urile dulci pot fi cumpărate în farmacii, drogherii și, de asemenea, create acasă. Folosind ultima metodă, vă este garantată utilizarea produselor cosmetice cu ingrediente naturale care nu provoacă reacții alergice.

Peeling-uri dulci – de ce să le folosești?

Pielea moartă acumulată este un fel de barieră pentru loțiunile hidratante. Acest lucru înseamnă că toate cremele, balsamurile sau alte produse cosmetice aplicate pe corp nu vor intra în straturile interioare ale pielii și nu vor acționa în mod corespunzător, decât dacă se face peeling înainte de aplicarea lor. Tratamentele pe bază de peeling sunt ușor de efectuat și le puteți face singuri, în confortul propriei băi. Se recomandă efectuarea peeling-ului corporal cel puțin o dată pe săptămână.

Sarcinile peeling-urilor

Sarcina principală a peeling-urilor pentru corp este îndepărtarea epidermei moarte și a impurităților care se acumulează pe piele și înfundarea porilor acesteia. Peeling-urile dulci vă permit, de asemenea, să îmbunătățiți circulația (prin mișcări circulare care se fac la aplicarea lor), să îmbunătățiți aportul de sânge al pielii și să îmbunătățiți culoarea. Toate acestea, pe de altă parte, duc la o mai bună îndepărtare a grăsimilor și eliminarea lor din organism, astfel încât să nu se transforme în celulită estetică.

Peeling-uri dulci – unde să le folosiți?

Peeling-urile dulci pe bază de zahăr pot fi utilizate pentru îngrijirea corpului, feței sau gurii. Cu toate acestea, trebuie amintit faptul că, atunci când se utilizează produse cosmetice de casă  pentru față, trebuie acordată o atenție maximă. Peeling-urile dulci pot duce la iritarea pielii sensibile, precum și la reacții alergice. Persoanele cu pielea vasculare sau atopica ar trebui să renunțe la peeling-urile de casă. Sarcinile lor trebuie să îndeplinească dermocosmeticele dedicate unei anume boli de piele. Dacă pielea noastră este normală și nu există probleme, putem apela cu ușurință la peeling-uri dulci. Cel mai bine este să alegeți peeling-uri groase de zahăr pentru corp , în timp ce cele cu granulație fină pentru față.

dulce
fot.pixabay.com

Cum se face un peeling de zahăr acasă?

Produsele necesare pentru pregătirea peeling-ului dulce de casă le avem, de obicei, cu toții în casă. Dacă se întămplă să nu avem, le putem cumpăra cu ușurință într-un magazin obișnuit. Baza de peeling dulce este zahărul. Zahărul alb, brun sau trestie poate fi folosit pentru a crea aceste produse cosmetice. Cel mai bine este să alegeți zahărul din trestie, care este delicat, și, prin urmare, nu irită pielea, fiind considerat, de asemenea, un agent natural exfoliant, adică față de glicol. Zahărul din trestie are, de asemenea, proprietăți calmante și bactericide.

Pentru a face un peeling pe bază de zahăr acasă, aveți nevoie de aproximativ o jumătate de cană de zahăr selectat, aceeași cantitate de ulei de măsline sau ulei pentru bebeluși, 1 linguriță de miere și câteva picături (3-4) de ulei esențial preferat, spre exemplu, de portocale. Puteți adăuga, de asemenea, suc de aloe sau fructe proaspete zdrobite. Ce ingrediente alegem pentru peelingul dulce rezultă din proprietățile pe care le are acesta. Unii dintre noi vor dori să lupte împotriva celulitei, alții vor să-și hidrateze pielea, iar alții vor să îi confere luminozitate și strălucire.

peeling
fot.pixabay.com

Peeling dulce pentru buze

Peeling-ul pe bază de zahăr funcționează excelent ca regenerator pentru buzele crăpate. Se prepară dintr-o linguriță de miere și zahăr. Ingredientele mixate se aplică pe buze și se masează ușor, iar după 5 minute se mănâncă.

Care sunt efectele folosirii peeling-ului de zahăr?

În primul rând, peeling-ul de zahăr netezește pielea și o face ușor înroșită și roz, dându-i un aspect proaspăt și sănătos. Fricțiunile puternice și mișcările circulare, în special în jurul coapsei, îndepărtează celulita, adică a cojii de portocală. Peeling-ul dulce vă permite să faceți față calusurilor de pe coate, genunchi, picioare sau tălpi. Cosmeticul este folosit cu mișcări circulare, ceea ce îmbunătățește circulația sângelui și relaxează. Uleiurile esențiale adăugate peeling-ului dulce, care oferă parfumuri frumoase, contribuie, de asemenea, la îmbunătățirea stării de spirit. Peeling-urile de zahăr sunt, de asemenea, o modalitate naturală pentru părul de după depilare.

Peeling-urile de zahăr sunt produse cosmetice perfecte pentru îngrijirea de zi cu zi. Acestea fac pielea netedă, moale și sănătoasă. Pentru ca peeling-urile dulci  și îndeplinească sarcinile, acestea trebuie utilizate în mod regulat, de preferință de 2-3 ori pe săptămână. Peeling-urile de zahăr pot fi făcute acasă din produse alimentare de bază sau le puteți cumpăra dintr-o farmacie sau drogherie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here