aplicare
fot. pixabay.com

O clismă sau infuzie rectală este unul dintre cele mai vechi tratamente. Scopul său este de a scăpa de fecale, adică reziduuri alimentare nedigerate, bacterii exfoliate și apă. Depozitele fecale, care împreună cu toxinele se acumulează în organism ani de zile, îl otrăvesc și provoacă efecte nedorite. Modul de a scăpa de ele este clisma. Cea mai ușoară modalitate de a o face este accesând o clinică specializată în acest tip de intervenție chirurgicală. Cu toate acestea, trebuie să îți amintești că poți face clisma singur. Vezi cum să faci în mod corespunzător o clismă acasă și cum te ajută.

O clismă la domiciliu se face folosind o pară sau un irigator. Pentru a face acest lucru, utilizează o soluție pregătită de tine sau cumpărată într-o farmacie. Poți face, de asemenea, o clismă cu cafea. Infuzia rectală este recomandată pentru constipație, înainte de naștere și pentru colonoscopie.

Clisma – intervenție terapeutică

Clisma a fost folosită de mult timp ca procedură terapeutică. Au folosit-o deja în Egiptul antic, China și India ca tratament pentru constipație. Popularitatea clismei a făcut ca această metodă să înceapă să fie utilizată în Europa și în America de Sud și de Nord. Odată cu dezvoltarea medicamentului, semnificația perfuziilor rectale a scăzut. Totuși, acest lucru nu înseamnă, că clisma este folosită doar în medicina alternativă, perfuziile sunt folosite și de medici.

În ce constă clisma?

O clismă este o procedură minim invazivă, care implică turnarea de lichid prin anus și apoi defecarea. Împreună cu lichidul excretat din intestine, organismul scapă de fecale, și anume depozitele fecale, care se acumulează cu toxine ani de zile. Dacă există o mulțime de depozite, se pot produce intoxicații grave.

Când se face clisma?

Metoda perfuziilor rectale este utilizată pentru constipație, înainte de procedurile și examinările intestinale și rectale. Nașterea este, de asemenea, o recomandare pentru clisme. Infuziile fac parte și din multe terapii cu medicamente alternative. Printre cele mai des discutate sunt clismele în contextul curățării corpului, precum așa numita clismă de cafea.

Clisma din cafea în terapia Gerson

Clisma a câștigat recent o mare popularitate datorită terapiei lui Gerson, adică a terapiei cu suc de purificare. Ca parte a acesteia, se fac clisme de cafea. Asta înseamnă să cureți corpul. Principiile terapiei lui Gerson sunt curățarea corpului de pe ambele părți ale sistemului digestiv. Prin urmare, este recomandat să bei cantități mari de suc și efectuarea multor perfuzii rectale. Dacă se omite oricare dintre elementele de curățare Gerson, se poate produce insuficiență hepatica, sau chiar moarte.

Se estimează că clisma de cafea va accelera curățarea și excreția de toxine din organism. Clismele de cafea sunt făcute dintr-un decoct de cafea organică măcinată, care nu trebuie să depășească 1 litru. Nu este specificat cât de des trebuie administrate clismele. Susținătorii metodei Gerson recomandă ca clismele de cafea să fie efectuate de aproximativ 5 ori pe zi. Cu toate acestea, trebuie amintit că infuziile rectale din cafea spală bacteriile, care apar în mod natural în sistemul digestiv. Ele sunt necesare pentru buna funcționare a sistemului digestiv, astfel încât clismele prea frecvente pot duce la probleme de sănătate.

Cum să faci clisma la tine acasă?

test
fot. pixabay.com

Poți face clisma singur acasă. Implementarea acesteia necesită achiziționarea unei clisme sau a unui sac de pere. În farmacii, poți cumpăra, de asemenea, un kit de clisme de casă de unică folosință. Procedura se realizează cu ajutorul unei soluții gata preparate sau a unui amestec auto-fabricat. Acesta este făcut din apă și suc de lămâie sau, alternativ, din apă și sare. Pentru prepararea unei soluții de clismă, poți folosi, de asemenea, infuzie din plante și apă sau apă și uleiuri, de exemplu ulei de măsline. Clismele de cafea sunt utilizate numai în metoda Gerson, persoanele care nu utilizează această terapie nu ar trebui să efectueze acest tip de perfuzie rectală.

Pentru a face în mod corespunzător o clismă acasă, trebuie să pregătești un prosop, care este așezat în jurul lățimilor sub corp. Sacul cu pere sau clisma trebuie umplut cu soluție și corpul plasat în poziția clismei. Capătul dispozitivului este lubrifiat cu vaselină sau ulei pentru a facilita introducerea lui în anus. Dacă folosești un sac, cel mai bine este să-l agăți deasupra ta.

O poziție pentru clismă este întinderea pe partea stângă sau sprijinit pe coate și ridicarea feselor deasupra umerilor. Lichidul este turnat până când apare presiunea pe scaun. Dacă apare, îndepărtează vârful din anus și ține lichidul aproximativ 15 minute, întorcându-te în partea dreaptă și apoi înapoi. Următorul pas este masajul abdominal și defecarea. Defecarea după clisma poate apărea într-un sfert de oră, așa că ar trebui să te protejezi cu un prosop.

Contraindicații pentru clismă

Clisma nu este indicată în cazul afectării colonului, obstrucției intestinale, insuficienței renală, durerilor abdominale din motive necunoscute, insuficienței circulatorii, greței și vărsăturilor, bolilor intestinale. Clismele nu trebuie, de asemenea, folosite pentru hemoroizii interni. Clismele copiilor trebuie utilizate ca ultimă soluție și nu folosite ca mijloc de curățare sau de prevenire a corpului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here