ombre
fot. pixabay.com

Coafura ombre este o coafură la modă. Atât fetele tinere, cât și femeile mature ajung optează pentru asta. Părul ombre se caracterizează printr-o combinație de maro și blond pe păr, iar implementarea acestei coafuri este asociată cu colorarea părului. Cel mai adesea, vopsirea se face la coafor, dar există și persoane îndrăznețe, care își vopsesc părul ombre singure acasă. După cum se dovedește, nu este atât de dificil. Vezi cum se face.

Metoda de colorare a părului ombre presupune aplicarea unui înălbitor la capetele părului. Efectul părului strălucitor de jos face ca părul să fie natural, ca și cum ar fi luminat de soare. Cel mai bun efect este obținut dacă părul ombre este făcut discret și tranzițiile dintre cele două culori sunt delicate. Astfel părul pare mai întinerit.

Părul ombre – la frizer sau individual acasă?

Părul ombre este cel mai sigur de făcut la un coafor profesionist. Vei avea garanția că, colorarea va arăta exact așa cum dorești. Cu toate acestea, părul ombre poate fi realizat de unul singur. Experimentarea cu albirea părului la domiciliu se poate termina prost. Efectul poate să nu fie în conformitate cu așteptările. Coaforii spun că este deosebit de dificil să faci din părul închis un păr ombre. Pentru a colora corect, analizează tonurile de culoare.

Cine arată bine într-un păr ombre?

Părul ombre este o metodă la modă de colorat în ultimele sezoane. Sunt folosite de doamnele și fetele cu diferite culori și lungimi ale părului. Stiliștii spun că, parul ombre arata cel mai bine pe părul lung. În cazul șuvițelor mai scurte, realizarea părului ombre necesită mai multă practică, pentru a nu face linia uniformă de la o riglă. Părul ombre arată bine pe părul blond și maro, și nu este recomandat în special brunetei.

Colorarea umbrelor trebuie făcută pe părul sănătos și gros. De asemenea, este important să nuanțezi corect coafura, care va adăuga lejeritate și volum. Părul ar trebui să arate ca și cum ar fi fost așezat de vânt. Colorarea părului ombre pe părul subțire și prea umbrit va arăta inestetic și va sublinia starea precară a șuvițelor. Persoanele cu părul uscat și cele predispuse la îngrășarea lui ar trebui să renunțe la părul ombre.

Stilul ombre arată cel mai bine pe părul desfăcut, atât drept, cât și ondulat. La șuvițele subtile, ombre nu va fi prea vizibil.

Colorarea ombre – ce trebuie să pregătești?

Colorarea părului ombre nu necesită instrumente complicate. Cele mai multe produse de styling ombre, de care ai nevoie pot fi cumpărate la orice magazin. Nevoile vor fi:

  • oxidant pentru păr;
  • vopsea de păr într-o nuanță selectată de blond – nuanța trebuie aleasă în funcție de culoarea naturală a șuvițelor; cu cât sunt mai întunecate, cu atât vopseaua ar trebui să fie mai strălucitoare,
  • folie de aluminiu.

Trebuie amintit că, dacă părul este vopsit sau oxidat pentru prima dată, trebuie efectuat un test de alergie. Ea presupune aplicarea preparatului pe piele și verificarea dacă provoacă o reacție alergică.

păr
fot. pixabay.com

Cum să colorezi părul ombre?

  • Împarte părul în mai multe secțiuni, apoi pregătește oxidantul conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Aplică oxidantul pe ultimii 10 centimetri de păr în fiecare secțiune. Nu uita că oxidantul trebuie aplicat spontan pentru a nu obține un efect asemănător riglelor. Aplică oxidantul cu o perie și fă dungi diagonale.
  • Freacă oxidantul aplicat în capetele șuviței și înfășoară fiecare secțiune separat în folie de argint sau aluminiu.
  • Păstrează părul în folie aproximativ 20 de minute, apoi îndepărteaz-o și clătește vârfurile sub apă. Usucă-le cu un uscător cu un flux de aer rece.
  • Aplică un alt strat de oxidant pe părțile superioare ale părului – de fiecare dată aplică-l cu aproximativ 5-10 cm mai mare decât înainte și acoperă părul până la cel final. Nu freca preparatul prea tare pe straturile ulterioare, datorită cărora vei obține un efect mai subtil. Înfășoară secțiuni individuale în folii separate și ține-ți-l pe păr timp de 20 de minute, apoi dezlegă și spăla-ți părul.
  • Pregătește vopseaua selectată și aplic-o pe părțile oxidate ale părului, îndeosebi cu atenție pe vârfuri. Lasă vopseaua pe păr timp de 20 de minute și clătește, apoi spală-ți bine capul și aplică o mască hrănitoare. Clătește și usucă. De asemenea, poți aplica balsam hrănitor pentru păr sau ulei de argan la capete.

Colorarea părului ombre acasă nu este ușoară, mai ales atunci când o faci pe partea din spate a părului. Pentru a obține efectul dorit, este bine să foloseștu ajutorul mamei, surorii sau prietenului.

Părul ombre – cum să ai grija de păr?

Colorarea umbrelor, deși nu este dificilă, afectează starea părului. Colorarea și albirea pot afecta semnificativ starea părului. Prin urmare, după stilizarea ombrei, ai grijă de părul tău – aplică măști și balsamuri hidratante și regenerante în mod regulat și folosește șampoane de bună calitate pentru părul colorat. O îngrijire corectă face ca, culoarea ombre să dureze mai mult pe păr și să ne ofere farmec.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here