frumusete
fot.pixabay.com

 

Venectasia, numită și telangiectasia, și în Polonia mai cunoscută sub numele de vene păianjen, este un grup de vase mici de sânge care se dezvoltă chiar sub suprafața pielii, în special pe picioare. Este vorba despre vase mici de sânge care se extind de la câteva zecimi de milimetru la câțiva milimetri. Vasele de sânge sunt roșii, albastre sau violet și, uneori, arată ca o pânză de păianjen. Dacă se răspândesc în aceeași direcție, arată ca o mătură sau perie. Cum să elimini varicele de pe picioare?

Cauzele varicelor pe picioare

Printre cauzele care determină formarea venelor de păianjen nedorite pe picioare se numără:

  • Lipsa de mișcare, șederea prelungită poate duce, de asemenea, la încordarea venelor.
  • Modificări hormonale, în special în perioada de pubertate, sarcină sau menopauză.
  • Sarcina – în timpul sarcinii, cantitatea de sânge din organism crește, deoarece trebuie, de asemenea, livrată la făt, ceea ce determină extinderea vaselor.
  • Obezitate – pot apărea din cauza încărcării prea mari pe picioare.
  • Vârsta – în timp, funcționarea venelor poate fi perturbată, iar venele devin mai slabe.
sanatate
fot.pixabay.com

Amintiți-vă că înainte de apariția varicelor pe pielea picioarelor, corpul trimite semnale de avertizare. Picioarele obosesc repede, avem o senzație de greutate disproporționată la efort, la sfârșitul zilei există umflături la glezne.

Metode de tratare a varicelor – scleroză sau tratament cu laser?

Până în 1998, scleroterapia era singura metodă de tratare a varicelor. Ca și în cazul varicelor, lichidul sclerozant este injectat direct în vena afectată și apoi presat. Corpul apoi descompune automat vena inexistentă (întărită). Deși această procedură provoacă un anumit disconfort și nu poate garanta întotdeauna un rezultat satisfăcător, această tehnică este încă utilizată pe scară largă.

Pe lângă scleroterapie, tratamentul cu laser este folosit și din 1998. Între timp, dispozitivele cu laser au evoluat semnificativ și oferă în mod constant rezultate mai bune în tratarea venelor păianjen. Ele produc o undă de lumină foarte puternică, cu o singură lungime, care este îndreptată perfect spre locul în care vrem să ajungem. Pentru hemangiom, celulele roșii din vasele de sânge dilatate reprezintă obiectivul nostru.

O doză mare de energie și o durată de puls foarte scurtă determină deteriorarea selectivă a acestor vase de sânge. Tratamentele cu laser sunt foarte precise, astfel încât celulele și țesuturile din jur nu vor fi deteriorate. Vasele de sânge deteriorate se contractă și sunt în cele din urmă distruse de organism.

În prezent, rezultatele tratamentului cu laser sunt clar mai bune decât în ​​cazul scleroterapiei.

Se știe că telangiectasia, sau tendința de extindere a vaselor de sânge, este ereditară. Pentru a alina venele, nu numai la membre, trebuie să renunțați la fumat, să scăpați de excesul de kilograme, să discutați cu medicul despre contracepția optimă (de exemplu, la femeile care fumează, după vârsta de 35 de ani – uneori, problema este pastila contraceptivă greșită. Asigurați-vă că dieta este bogată în surse bune de vitamine A, C și E.

Tratamentul cu laser al venelor de păianjen – este dureroasă procedura laser?

  • Deși terapia cu laser este destul de dureroasă, este tolerată de majoritatea oamenilor. În unele locuri unde există o durere arzătoare, aceasta poate fi mai accentuată.
  • Dacă simțiți prea multă durere, puteți cere să opriți tratamentul pentru câteva secunde, iar durerea va dispărea imediat.

Laserul și tratamentul varicelor – ce vă puteți aștepta de la un tratament cu laser?

  • În zilele care urmează procedurii cu laser, poate apărea formarea de scabie sau vezicule.
  • Riscul de cicatrici și modificări de textură este neglijabil.
  • Riscul de disromie tranzitorie brună ( decolorare ) sau de luminare ( hipopigmentare ) a zonei tratate poate fi redus prin faptul că nu este supus unui tratament cu laser în timpul verii și evitarea unei posibile expuneri la radiații UV (soare și bronz) timp de cel puțin o lună înainte de tratament.
  • Cu cât tipul de piele este mai pal, cu atât este mai mare riscul unei diferențe temporare de pigmentare.

 

Ce ar trebui să știți despre tratamentul cu laser folosit pentru eliminarea varicelor?

  • Din păcate, tratamentul cu laser nu poate elimina sensibilitatea la dezvoltarea venectaziei și telangiectaziei. Prin urmare, formarea de noi vene similare dilatate (recidive) nu poate fi exclusă niciodată.
  •  Un astfel de tratament cu laser  nu  este  potrivit pentru tratarea varicelor. De fapt, varicele sunt cauzate de vene care funcționează slab (insuficiență venoasă).
  • În timpul fiecărei proceduri cu laser, pacientul, medicul, personalul și orice altă familie vor trebui să  poarte ochelari speciali pentru a  proteja ochii de lumina laserului.

 

 

frumusete
fot.pixabay.com

Metode pentru tratarea varicelor – cum să le consolidați?

Pentru a consolida vasele, trebuie să scăpați mai întâi de obiceiurile nesănătoase din viața de zi cu zi, cum ar fi fumatul țigărilor, utilizarea solarului și consumul frecvent de alcool. În plus, să aveți grijă de suplimentarea cu:

  • Vitamina C și K.
  • afine
  • Uleiuri esențiale: mușețel, trandafir, pătrunjel.
  • Mască de întărire a pielii vasculare

Crema calmantă pentru piele cu varice dilatate

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here