frumusete
fot.pixabay.com

Dacă ați reușit să pierdeți mai multe kilograme, ulterior puteți avea o problemă cu pielea slăbită. Un lucru de care puteți fi sigur este faptul că nu sunteți singurul/a, deoarece pielea slăbită sau aplatizată este o problemă comună după ce ați pierdut o greutate corporală mare (mai mult de aproximativ 25 kg într-o perioadă scurtă de timp). În timp, elasticitatea pielii se poate îmbunătăți, dar unele persoane pot avea nevoie de intervenții chirurgicale pentru a îndepărta excesul de piele. Cum să luptați cu pielea slăbită după ce ați pierdut în greutate?

Ce se întâmplă cu pielea dvs. când slăbiți?

Atunci când slăbiți și mai ales când slăbiți dintr-odată, componentele elastice ale pielii nu numai că pierd straturile de grăsime prezente în corp, dar nu au timp să se adapteze la noua formă a corpului. Astfel, după dietele pentru slăbit cu un grad mare de pierdere a kilogramelor, aceștia devin oameni care se luptă cu o piele slăbită.

frumusete
fot.pixabay.com

Factorii de risc pentru pielea slăbită după pierderea în greutate

Principalii factori asociați cu elasticitatea pielii sunt:

  • Vârsta: Pe măsură ce îmbătrâniți, pielea dvs. devine mai puțin elastică.
  • Genetică: Genele influențează duritatea pielii.
  • Câtă greutate pierdeți: Când pierdeți multe kilograme într-un timp scurt, de exemplu, după o procedură de reducere a stomacului, pielea dvs. nu are timp să se contracte cu corpul dvs. și poate fi permanent întinsă dacă ați fost supraponderal sau obez mult timp.
  • Nutriție și consumul de apă: pielea dvs. nu poate fi la fel de sănătoasă și fermă dacă nu aveți o nutriție echilibrată, nu luați vitamine și minerale (în special vitaminele C și E) și nu vă hidratați.
  • Fumatul: Fumatul poate accelera procesul normal de îmbătrânire a pielii.

 

Cum să preveniți problema pielii slăbite după dieta de slăbire?

Cea mai bună metodă de a evita pielea slăbită este să slăbiți încet, aproximativ 1-2 kg pe săptămână. Pierderea lentă în greutate vă permite să vă mențineți masa musculară în timp ce pierdeți grăsime și, de asemenea, permite pielii dvs. să se adapteze pierderii în greutate.

Pielea slăbită după dietă – cum să o combatem?

Deoarece suntem cu toții diferiți, cantitatea de piele slăbită care rămâne după dietă este o chestiune individuală. Unele persoane se pot recupera rapid după ce au pierdut în greutate și să lucreze singuri pentru a o reduce, în timp ce altele trebuie să ia în considerare o intervenție chirurgicală pentru a scăpa de pielea în plus. Trebuie menționat aici că operația de modelare a corpului este o operație costisitoare și serioasă, care necesită un timp îndelungat de recuperare.

Experții în chirurgie plastică recomandă să așteptați cel puțin un an după ce ați pierdut în greutate, astfel încât greutatea dvs. să se stabilizeze înainte de a lua în considerare modelarea chirurgicală a corpului pentru a îndepărta pielea slăbită după ce ați pierdut în greutate.

De asemenea, vă puteți modela pielea în alte moduri, nu numai prin intervenții chirurgicale plastice, cum ar fi prin exerciții fizice și o dietă sănătoasă. Forța de bază și programul de antrenament cardio vă pot ajuta să reduceți grăsimea corporală și să vă construiți mușchi. Când construiți mușchi, puteți îmbunătăți aspectul pielii și îi puteți reduce slăbiciunea.

  1. Nu mai fumați.

Ca și cum nu ar fi suficiente motive pentru a renunța la fumat, iată un alt lucru: fumatul vă strică starea pielii.

Un studiu realizat de cercetătorii de la Societatea Internațională de Dermatologie Ecologică a analizat pielea a 64 de fumători italieni de sex feminin pentru prezența vergeturilor, starea vaselor de sânge și pigmentare, elasticitatea, luminozitatea și textura.

Evaluarea preliminară a arătat că vârsta biologică medie a participanților la studiu a fost cu 9 ani mai mare decât vârsta lor cronologică. Cu toate acestea, după 9 luni de fumat, reducerea medie a vârstei biologice a pielii a fost de 13 ani.

Prin urmare, dacă doriți să mențineți o piele sănătoasă, fermă, trebuie să stați departe de țigări. O dată pentru totdeauna.

  1. Mâncați suficiente proteine.

Studiile arată o corelație între aportul de proteine ​, tinerețea pielii și sănătatea. O dietă cu conținut scăzut de proteine ​​este asociată cu o sănătate mai slabă a pielii decât o dietă bogată în proteine, care ajută la reducerea ridurilor, uscăciunii și atrofierii pielii.

Dacă nu sunteți siguri cât de multe proteine ​​ar trebui să mâncați, apelați la ajutorul unui dietetician calificat, care ar trebui să vă ajute să urmați calea cea bună, prin stabilirea unui plan nutrițional.

sanatate
fot.pixabay.com
  1. Mâncați fructe și legume .

Organismul are nevoie de un spectru larg de vitamine și minerale pentru a efectua milioane de procese biologice care ne mențin în viață și sănătoși, iar consumul a mai multor porții de fructe și legume în fiecare zi este singurul mod sigur de a oferi tot ceea ce corpul dvs. are nevoie.

În ceea ce privește pielea, studiile au arătat că un consum mai mare de fructe și legume este asociat cu o piele mai sănătoasă, cu aspect mai plăcut.

  1. Aveți grijă de pielea dvs.

Exfolierea zilnică poate ajuta la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii și la creșterea circulației. O baie fierbinte cu săruri de mare și minerale poate îmbunătăți tonusul pielii. Cremele hidratante cu formule din plante și ingrediente precum aloe, acid hialuronic, extract de drojdie, proteine ​​de soia, vitamina C, vitamina E și vitamina A pot ajuta la hidratarea și creșterea formării de colagen și elastină la nivelul pielii.

Stați departe de detergenți duri, cum ar fi sulfații din săpunuri, șampoane și lichide de spălare a vaselor, limitați expunerea la soare, la solare și la apă caldă și clorurată – toate aceste lucruri reduc elasticitatea pielii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here