frumusete
fot.pixabay.com

Moda atât pentru părul drept, cât și pentru cel creț este din nou … pe val. Ambele forme de coafare își găsesc adepți și adversari. Astăzi vom arunca o privire atentă la ondulatoarele de păr, tipurile lor, opiniile pentru și împotriva utilizării. Merită să investiți bani pe un ondulator pentru păr?

Ondulator de păr – la ce să fiți atenți când îl cumpărați?

Primul lucru căruia ar trebui să îi acordați atenție atunci când alegeți un ondulator pentru păr este starea și tipul de păr pe care doriți să îl ondulați. Dacă părul este subțire și delicat, atunci dispozitivul trebuie să se încălzească până la cea mai scăzută temperatură posibilă, de exemplu, 150 de grade Celsius, în timp ce părul puternic, gros se va ondula doar la temperatura de 200 de grade Celsius.

Un alt lucru este tipul de bucle pe care vrem să le obțineți. Buclele subțiri sunt obținute cu un ondulator automat sau tradițional cu un diametru de aproximativ 16-20 mm, în timp ce buclele groase și bogate cu un ondulator cu diametrul de 30-36 mm.

frumusete
fot.pixabay.com

Ondulator de păr – care sunt tipurile acestor dispozitive?

În prezent, există mai multe tipuri de ondulatoare pe piață și este de fapt greu de ales la prima vedere pe cel potrivit pentru părul dvs., motiv pentru care vă prezentăm un scurt ghid în lumea ondulatoarelor.

În primul rând, trebuie să ne dăm seama ce efect dorim să obținem după folosirea unui ondulator și ce ondulator este potrivit pentru părul nostru, deoarece grosimea ondulatorului este strâns legată de densitatea buclelor și de lungimea părului: ondulatoarele groase nu sunt recomandate pentru părul foarte scurt din cauza arsurilor scalpului.

  1. Ondulator tradițional – are o rolă cu un diametru de 15 la 25 mm cu o clamă în lateral. Cu cât diametrul este mai gros, cu atât mai ușor vom obține buclele și valurile mult dorite.
  2. Ondulator gros – un ondulator cu un diametru de 32-38 mm vă permite să vă ondulați valuri groase și bucle.
  3. Ondulator automat – ondulatorul automat ondulează părul de unul singur, motiv pentru care este foarte convenabil de utilizat, dar acest aparat face bucle destul de subțiri, nu vă puteți aștepta, deci, la onduleuri largi și romantice.
  4. Ondulator spiral – vă permite să creați bucle precise. Ondulatorul în spirală poate fi de diferite grosimi (15-38 mm), de asemenea conică.
  5. Ondulator multifuncțional – un ondulator cu atașamente înlocuibile, de exemplu spirală, plană, triunghiulară, conică, tradițională cu un diametru îngust, tradițională cu un diametru gros, placă de îndreptat, de tapat, perie rotundă etc.
  6. Ondulator conic – datorită formei conice, puteți contura bucle frumoase, care sunt mai groase la bază și mai fine la capete.
  7. Perie de păr – permite uscarea și stilizarea simultană a părului: crearea unor onduleuri groase, ondularea capetelor și conferirea volumului părului.
  8. Ondulator plat – buclele pe care le putem obține sunt clare și ușor pătrate.
  9. Ondulator turistic – ondulator compact de dimensiuni reduse.
  10. Ondulator triunghiular – vă permite să obțineți bucle unghiulare, neobișnuite și se găsește adesea într-un kit multifuncțional
  11. Placa de îndreptat părul – da, placa de îndreptat părul. Deși acest lucru pare a fi un paradox, aceasta poate acționa și ca un ondulator și este chiar recomandată de mulți utilizatori. Buclele realizate pe un dispozitiv de îndreptare au farmecul lor și de fapt este greu să le distingem de cele făcute de un ondulator. Astfel de bucle sunt de obicei destul de largi – totul depinde de cantitatea de păr și, bineînțeles, cât de lată este placa.

 

Ondulator de păr – recenzii pentru utilizare

Ondulatorul de păr este unul dintre cele mai populare dispozitive de coafură utilizate în toată lumea. El depășește cu succes bigudiurile și ondulatoarele făcute de bunicile și mamele noastre și lăsate pe păr peste noapte. Este rapid și ușor de utilizat, oferă părului nostru un aspect impecabil și atent lucrat, atât timp cât îl folosim, desigur, pentru a face bucle.

Mulți oameni se plâng de mici arsuri pe degete atunci când înfășoară părul pe un ondulator, dar, din fericire, producătorii au făcut față rapid acestei probleme adăugând o mănușă anti- arsuri, care vine la set cu ondulatorul.

Buclele de păr ne- au optimizat și costurile pentru styling, deoarece cu puțin timp și dorință vom obține același efect ca după o vizită la coafor, iar prețurile unui astfel de „tratament” variază între 50 și chiar 120 PLN – totul depinde de timpul petrecut în procesul de ondulare.

Avantajele unui ondulator pentru păr:

  • Un ondulator de înaltă calitate poate face toate tipurile de bucle în confortul propriei case.
  • Ondulatorul costă mai mult, dar poate rămâne cu dvs. aproape tot restul vieții. Aceasta înseamnă că veți plăti o dată, dar beneficiile durează foarte mult. Nu trebuie să cheltuiți bani de fiecare dată când doriți să vă ondulați părul.
  • Ondulatorul de înaltă calitate este sigur de utilizat. Există șanse mai mici de supraîncălzire; deteriorarea părului nu este o problemă.
  • Oferă o ondulare consistentă.
  • Ondulatorul de înaltă calitate distribuie uniform căldura, astfel încât buclele sunt la fel de frumoase de-a lungul întregii lungimi a ondulării.
  • Vă puteți ondula părul singur. Nu trebuie să cereți ajutor nimănui.
ondulator
fot.pixabay.com

Ondulatorul de păr – împotriva utilizării

De obicei, asociem ondulatorul de păr cu o temperatură ridicată, care literalmente „ne arde” părul, deoarece putem observa fum deasupra capetelor noastre. Astăzi, din fericire, producătorii de ondulatoare de înaltă calitate minimizează aceste efecte, ceea ce nu înseamnă totuși că o astfel de interferență în structura părului nu produce daune.

Înainte de aplicarea ondulatorului de păr, trebuie să pulverizăm părul cu soluții adecvate, destinate coafării părului sub influența temperaturilor ridicate.

Cele mai des menționate dezavantaje ale utilizării unui ondulator pentru păr:

  • Persoanele cu părul uscat ar trebui să fie foarte atente atunci când folosesc ondulatorul, deoarece pot deteriora părul, făcându-l să pară fragil și, în consecință, cu utilizarea frecventă a ondulatorului de păr, acesta se deteriorează.
  • Un ondulator standard (nemodern) vă poate deteriora grav părul.
  • Un ondulator de înaltă calitate este destul de scump.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here