semințe
fot. pixabay.com

Semința de in este o sămânță de dimensiuni mici. Sănătatea și proprietățile lor nutritive sunt foarte mari. Semințele de in sunt recomandate, în primul rând, celor care suferă de afecțiuni ale sistemului digestiv. De asemenea, pot fi utilizate în prevenirea cancerului de sân și a aterosclerozei. Semințele de in sunt, de asemenea, un remediu cunoscut și adesea folosit pentru constipație. Vezi cum să utilizezi semințele de in pentru constipație și multe altele.

Semințele de in sunt semințe mici. Au o culoare maro sau aurie. În apă se umflă și sunt înconjurate de o cantitate mare de mucus. Semința de in este cunoscută de mii de ani. Inul creștea în Egiptul antic, China și Babilon. Semințele au fost deja folosite datorită proprietăților sale nutritive și de sănătate. Astăzi, semințele de in sunt un ingredient popular în dietă. Semințele de in pot fi achiziționate cu ușurință la farmacie și magazine.

Proprietăți nutritive ale semințelor de in

Valorile nutritive ale seminței de in se datorează, în principal, cantității mari de fibre, lignani și acizi grași omega-3. O lingura de seminte de in contine 3 g de fibre, ceea ce reprezinta 8–12% din doza zilnica a acestui nutrient. Semințele de in conțin atât fibre solubile, cât și insolubile. Primul are proprietăți de gelifiere, care leagă conținutul tractului digestiv și permite golirea stomacului, ceea ce te face să te simți mai plin după o masă mult timp. De asemenea, fibrele scad glicemia și colesterolul. Fibra solubilă conținută în semințele de in determină o creștere a volumului maselor fecale. Acest lucru se datorează faptului că are proprietăți de legare a apei. Datorită acestui fapt, mișcările peristaltice intestinale sunt mai puternice, ceea ce provoacă defecarea în mod regulat.
În plus, semințele de in conțin vitamine B, vitamina E, calciu, magneziu, fier și zinc. Astfel de ingrediente pot fi găsite în ulei de in.

Semințe de in – tipuri

Seminte de in în magazinele din plante și farmacii pot fi cumpărate în două soiuri. Primul sunt semințele de in maro, lungi aurii. Acesta din urmă are o valoare nutritivă mai mare și are un gust mai bun. Cu toate acestea, semințele de in maro sunt mai ieftine, pot fi achiziționate aproximativ 400 g pentru doar 5 lei.

Semințe de in pentru constipație

Semințele de in un produs eficient și natural pentru constipații. Fibra prezentă în compoziția sa crește peristaltismul intestinal, iar mucusul, care înconjoară semințele de in ajută la defecare. Pentru a asigura o defecare regulată și ușoară, trebuie să se bea semințe de in de mai multe ori pe zi. Amestecul este preparat din 2-3 linguri de semințe puse într-un un pahar cu apă caldă. Fierberea ar trebui să dureze o oră. După înmuierea seminței de in, se formează un mucus lipicios, care atunci când ajunge la intestinul gros facilitează mișcarea maselor fecale. Semința de in în timpul constipației trebuie luată dimineața, în timp ce preventiv se consumă dimineața și seara.

Semințe de in – proprietăți de sănătate

Semințele de in nu sunt doar un remediu natural pentru constipație. Susțin tratamentul și prevenirea altor boli. Medicina naturală recomandă utilizarea semințelor de in pentru:

  • scăderea colesterolului din sânge;
  • îmbunătățirea activității sistemului digestiv – semințele de in ameliorează simptomele gastro-intestinale; semințele protejează mucoasa și îmbunătățesc starea persoanelor, care suferă de boala Crohn; reduce inflamațiile intestinale;
  • prevenirea cancerului dependent de hormoni – consumul de semințe de in reduce la minimum riscul de cancer mamar, endometrial, ovarian, de prostată și colorectal; profilaxia este susținută de acidul gras ALA conținut în semințe, care are efecte antioxidante;
  • glicemia crescută – lignani și fibre insolubile reduc glicemia;
  • slăbire – fibra este principalul ingredient al seminței de in, care susține procesul de pierdere în greutate; reglează funcția intestinului, îmbogățește microflora simbiotică, crește volumul conținutului de alimente, prevenind astfel gustările frecvente; mișcarea intestinală regulată este, de asemenea, favorabilă pierderii de kilograme inutile;
  • îmbunătățirea stării pielii și a părului;
  • bufeuri și alte simptome ale menopauzei;
  • calmarea inflamațiilor cronice.

    nutriție
    fot. pixabay.com

Semințele de in ne pot face rău?

Semințele de in sunt recomandate bolnavilor și celor, care suferă de diverse boli. Cu toate acestea, există câteva excepții. Medicii sfătuiesc să se consume semințe de in în timpul sarcinii. Acest lucru se datorează faptului că efectul estrogenic poate afecta cursul sarcinii. De asemenea, persoanele cu constipație severă nu ar trebui să utilizeze semințe de in, deoarece o cantitate mare de fibre agravează problema. Efectele secundare ale consumului de in sunt: ​​flatulența, durerile de stomac, greața, constipația și diareea.

Semințele de in vs ulei de in?

Semințele de in pot fi consumate sub formă de ulei de in sau de semințe de in. Nutriționiștii recomandă să optezi pentru semințe, deoarece au mai multă valoare nutritivă decât în ​​uleiul. Semințele de in oferă, de asemenea, posibilități mai ample de utilizare. Acestea pot fi adăugate la prăjituri ca înlocuitor pentru ouă, ca ornament la pâine de casă, fursecuri, produse de patiserie, mușli și salate. Uleiul de in este un produs, care poate fi consumat doar la rece (tratamentul termic îl sărăcește), deci este potrivit numai pentru salate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here