dietă, slăbire
fot. pixabay.com

Pierderea în greutate în timpul alăptării are un dezavantaj evident: limitând mesele, este posibil să nu oferim bebelușilor noștri nutrienții adecvați. Cu toate acestea, merită să ne amintim că alăptarea în sine înseamnă pierderea kilogramelor inutile după sarcină. Slăbitul în timpul alăptării este o idee bună?

Slăbitul și alăptatul – reguli de nutriție pentru mame care alăptează

  1. Recomandările privind hrănirea în timpul alăptării sunt aceleași ca principiile generale ale alimentației în timpul sarcinii. Cu toate acestea, cererea de energie crește ușor cu aproximativ 500 kcal (în comparație cu ce a mâncat mama care alăptează înainte de sarcină), proteine ​​și unele vitamine și minerale. Aceasta corespunde unui aport suplimentar de 200 g legume, 100 g fructe, 100 g brânză albă, 100 g carne și câteva felii de pâine.
  2. Dacă mama care alăptează nu depășește caloriile recomandate, ar trebui să slăbească încet, scăpând de un mic exces de grăsime corporală (2-3 kg), pe care avea dreptul să o acumuleze în timpul sarcinii.
  3. Trebuie de știut că acest „stoc” mic este destinat să acopere nevoile crescute asociate producției de lapte. Ar trebui evitată o pierdere semnificativă în greutate, în special în primele luni de lactație. Utilizarea unor diete de slăbire sau foarte restrictive în timpul alăptării este dăunătoare.
  4. În timpul alăptării, nevoia de lichide este mai mare decât înainte. Cu toate acestea, nu e nevoie să se bea apă cu forța. Paradoxal, acest lucru poate provoca chiar o suprimare a producției de alimente. Fiziologic este consumul de lichid în cantitatea de potolire a setei. Pentru o mai mare certitudine, puteți observa culoarea urinei. Dacă devine prea intensă, poate fi un semnal că organismul economisește apă și trebuie să se crească cantitatea de lichid care ar trebui băut.
  5. O femeie în timpul alăptării trebuie, desigur, să renunțe la fumat și la alcool, să limiteze sau, de preferință, să excludă dulciurile. Cafeaua și ceaiul sunt permise, dar în cantități rezonabile. De asemenea, ar trebui să fii atent la consumul de leguminoase, cum ar fi fasolea sau mazărea, ceea ce nu înseamnă că trebuie eliminate complet. Nu există alte recomandări speciale cu privire la alimentația mamelor care alăptează.

Alăptarea vs. pierderea kilogramelor

Unul dintre avantajele alăptării, pe care multe mame îl apreciază, nu are nicio legătură cu bebelușii. Alăptarea vă poate ajuta să pierdeți în greutate și să vă redobândiți silueta de dinainte de sarcină mai repede, dar este important să știți că acest avantaj nu este sigur.

Cantitatea de greutate pe care o pierdeți în timpul alăptării depinde de multe lucruri, inclusiv:

  • Cât ai cântărit înainte să rămâi însărcinată;
  • Cât ai luat în greutate în timpul sarcinii;
  • Dieta;
  • Nivelul dvs. de activitate;
  • Sănătatea dvs. generală.

Slăbitul vs. alăptatul – dieta de după naștere

legume, slăbit
fot. pixabay.com

Prin producerea de lapte, corpul feminin poate arde kilogramele acumulate în timpul sarcinii. Cu toate acestea, nu ar trebui să vă înfometați în niciun caz, deoarece poate duce la leșin și chiar probleme mai grave de sănătate cauzate de malnutriție.

Merită să vă modificați dieta și să adăugați alimente sănătoase, hrănitoare și să renunțați la varza digerabilă grea (varză, conopidă) și leguminoase (fasole, mazăre) și condimente picante (usturoi, ierburi). Dacă copilul dumneavoastră are simptome de alergie alimentară este alăptat, trebuie să introduceți o dietă de eliminare, adică eliminați din dieta dvs. un ingredient care are proprietăți alergene – laptele de vacă și produse lactate, glutenul, nucile, roșiile, peștele, orezul , citricele. Cu toate acestea, merită să stabiliți această dietă, consultând un medic, deoarece eliminarea tuturor produselor sensibilizante face dieta săracă și vă poate afecta bunăstarea.

Slăbitul în timpul alăptării

Cel mai sigur este să pierzi o jumătate de kilogram pe săptămână. Această pierdere în greutate nu va provoca efectul yo-yo.

Ce să mănânci în timpul alăptării pentru a slăbi? Mănâncă mai puțin, dar sănătos și variat. Mama care alăptează are nevoie, mai ales, de proteine, minerale, vitamine, precum și de ingrediente care furnizează energie, cum ar fi carbohidrații și grăsimile, sub formă de acizi grași nesaturați.

Farfuria unei mame care alăptează ar trebui să includă: legume și fructe, pâine integrală de grâu, cereale, paste integrale, produse lactate, carne slabă, pește.

Dietele Cambridge sau Copenhaga constând în furnizarea de calorii scăzute nu sunt destinate persoanelor care alăptează. Le lipsesc vitaminele și mineralele și nu modelează obiceiul unei alimentații adecvate. Produsele consumate în cantitatea corectă nu duc la creștere în greutate.

Dieta pentru slăbit a unei mame care alăptează poate începe doar atunci când copilul începe să consume alimente solide suplimentar, pe lângă laptele matern.

Meniul trebuie să conțină toate substanțele nutritive necesare pentru mamă și copil în proporții potrivite. Nu putem vorbi de nici o dietă de eliminare în acest caz.

Reducerea caloriilor nu trebuie să depășească 300 kcal în raport cu cererea zilnică. Cererea zilnică este determinată de vârstă, greutatea de bază la începutul pierderii în greutate, înălțimea și stilul de viață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here