durere abdominală
fot.pixabay.com

Thera-Band® este o bandă fiziologică kinesiologică, rezistentă la apă, ce îndepărtează durerea, susține mușchii și articulațiile în timpul exercițiului fizic. Beneficiile sale au fost recunoscute de sportivi din întreaga lume. Din ce în ce mai des vedem oameni, care folosesc Thera-Band® în timp ce se antrenează la sală sau chiar se relaxează pe plajă. Banda Thera-Band® a devenit mai populară atunci când sportivii și sportivii olimpici au început să o folosească. Vederea unor astfel de benzi pe corpurile profesioniștilor a fost cea mai bună reclamă pentru acest tip de produs. Ce proprietăți are Thera-Band®?

Thera band – un succes în marketing

Dacă ai vizionat vreodată sportul la televizor, există șanse mari să fi văzut jucători cu bandă kinesiologică blocată pe diferite părți ale corpului, cel mai adesea pe brațe și picioare. Banda de kinesiologie Thera-Band® este o bandă terapeutică, care este folosită, în principal, pentru tratarea leziunilor sportive, dar odată cu creșterea popularității și cercetării funcționării sale, banda a fost folosită într-un grup complet diferit de pacienți, de exemplu, persoanele, care suferă de boli neurologice, sau la copiii cu paralizie cerebrală. Benzile TheraBand nu sunt doar benzi tapetate, ci și cele utilizate pentru antrenament – sunt întinse în funcție de forța de rezistență marcată cu culoarea corespunzătoare. În primul rând, alege exercițiile potrivite și efectuează-le corect.

Banda kinesiologică a fost creată de deja „miticul” dr. Kenzo Kaze, un chiropractor și kinesiolog japonez în anii ‘70 ai secolului trecut. Există opinii conform cărora Kaze nu a fost prima persoană, care a lucrat și a venit cu ideea creării unei benzi de kinesiologie, dar a fost cel care a obținut succesul de marketing pentru că a promovat banda la Olimpiada din 2008 și în curând a început vânzarea benzii în 58 de țări.

Thera-Band® – acțiune

Benzile Thera-Band® sunt un element utilizat în procesul de reabilitare. Banda Thera-Band® realizată din material din latex cu diferite grade de rezistență, îți permite să alegi intensitatea potrivită pentru fiecare pacient în timpul exercițiului fizic. Oamenii, care folosesc acest tip de bandă, consideră că antrenamentul cu banda Thera-Band® are efecte măsurabile. Produsele Thera-Band® sunt, de asemenea, pe deplin acceptate în timpul exercițiului fizic, datorită utilizării lor versatile. Benzile Thera Band® contribuie la îmbunătățirea rezistenței musculare după un timp scurt de utilizare. Pot fi folosite pe orice lot muscular. Gama de aplicații Thera-Band® este în continuă extindere. Funcționează perfect în medicina sportivă, neurologie, geriatrie, pediatrie și îngrijiri medicale la domiciliu. Pentru multe grupuri sportive, Thera-Band® rămâne accesoriul de bază pentru exerciții.
Avantajele cele mai frecvent menționate ale Thera-Band®:

 1. Un produs natural din latex pur.
 2. Creșterea liniară progresivă a rezistenței.
 3. Rezistența diferențiată permite ajustarea individuală a valorilor de antrenament.
 4. Ieftin, ușor de utilizat, pentru utilizare multiplă, mic și flexibil.
 5. Pentru utilizare oriunde: la clinică, acasă, la serviciu, pe drum etc.
 6. Benzi marcate cu culori – (8 rezistențe): bej, galben, roșu, verde, albastru, negru, argintiu, auriu.
 7. Disponibilă în secțiuni de orice lungime și într-o secțiune specială de 2,50 m optim pentru efectuarea tuturor exercițiilor individuale cu banda, chiar și după legarea ei în buclă.
 8. De asemenea, disponibilă în rolurile de 5,50 și 45,60 m pentru alte lungimi – în funcție de numărul de exerciții și tipul de exerciții (sau pentru distribuirea ulterioară a pacienților).
 9. O alternativă ieftină la echipamentele de antrenament convenționale (de exemplu, greutăți).
 10. Utilizare polivalentă – înlocuiesc întregul studio de fitness.
 11. Identificare ușoară – toate marcate cu imprimeu Thera-Band®.
 12. Nu suferă daune majore chiar și după utilizarea repetată.
 13. Ajută la îmbunătățirea eficienței organismului.

Thera-Band® – diferite culori și rezistențe

sănătate
fot.pixabay.com

Atunci când alegi o bandă, acordă o atenție rezistenței culorilor individuale. Ca în orice antrenament, este recomandat să începi de la nivelele inferioare. Diferențele de rezistență la centură permit selectarea sarcinilor pe mușchii individuali sau grupuri musculare întregi. Acestea trebuie înlocuite în medie după 2 luni de utilizare regulată sau când apar deformații pe suprafața materialului.

Lungime întinsă în cm (lungime inițială 30 cm) Corzi în kg
bej foarte ușoară galbenă ușoară roșie rezistență medie verde rezistentă albastră foarte rezistentă neagră special rezistentă argintie super rezistentă Aurie maxim rezistentă
50 0,68 1,02 1,58 1,93 2,83 3,40 5,45 7,34
70 1,12 1,35 2,49 2,73 4,08 4,53 7,88 11,01
80 1,22 1,58 2,95 3,18 4,64 5,10 9,07 12,57
90 1,35 1,81 3,40 3,62 5,45 5,89 10,42 13,87

 

Benzile originale Thera-Band® sunt un produs natural realizat din latex pur. Ele sunt o alternativă atractivă la dispozitivele terapeutice convenționale. Folosită de oamenii de toate vârstele și cu diferite grade de fitness fizic. Acestea oferă o pregătire profesională sau terapie cu rezistență progresivă. Ele contribuie la creșterea forței musculare și dezvoltă modelele de mișcare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here