alergat incontinuu
fot.pixabay.com

Alergarea pe loc este, de obicei, parte a încălzirii dinainte de antrenament. Totuși, nu este întotdeauna cazul. Unii oameni consideră alergarea în loc ca un exercițiu țintă care este făcut de la câteva minute la câteva zeci de minute. Cu toate acestea, formatorii avertizează că supraestimarea și târârea acestui exercițiu poate fi dăunătoare pentru organismul nostru. În timpul alergării în loc, se produce o încărcătură semnificativă pe articulații, tendoane și sistemul osos. Aceasta poate provoca dureri care nu permite alte activități fizice suplimentare. Vezi când alergarea pe loc începesă să dăuneze și cum să evitați efectele negative ale acesteia.

 

antrenament
fot.pixabay.com

Ce îți oferă alergarea pe loc?

Alergarea pe loc este recomandată ca încălzire pentru o pregătire corespunzătoare. Acest lucru se datorează faptului că are un efect bun asupra sistemului circulator uman, accelerând activitatea sa. Alergarea pe loc este un semnal pentru organism, ca acesta să se pregătească pentru eforturi suplimentare. Aceasta face ca instruirea corespunzătoare să fie mai eficientă și mai bună. Antrenorii recomandă  ca alergarea pe loc  să se facă între 10 și 30 de minute pe zi. Depășirea acestei durate de timp nu este bună pentru mușchii și articulațiile noastre.

 

Alergarea pe loc – de ce ar trebui să fii atent?

S-ar părea că alergarea pe loc este o formă excelentă de antrenament. Nu necesită părăsirea casei, implicarea prea mare, etc. Cu toate acestea, după cum se dovedește, jogging-ul pe loc încarcă semnificativ corpul nostru. Efectele acestei încărcături pot fi văzute după aproximativ 15 minute de antrenament. Articulațiile, mușchii și sistemul osos suferă cel mai mult. Acest lucru se datorează faptului că acest tip de alergare este complet nefiresc pentru corpul uman. Greutatea alergării cade pe articulațiile genunchiului și încarcă coloana vertebrală. Picioarele și mâinile nu funcționează bine. În consecință, alergarea îndelungată în loc duce la dureri de spate.

 

Alergarea pe loc – consecințe

Alergarea prelungită în loc provoacă dureri la genunchi și la nivelul spatelui inferior. Acestea sunt cele mai frecvente reclamații cauzate de această formă de instruire. De asemenea, puteți observa rigiditatea gâtului și durerile de spate. Medicii și instructorii indică, de asemenea, că alergarea îndelungată poate provoca efectul de picior plat. Acest lucru se datorează faptului că arcadele naturale ale picioarelor sunt aplatizate în timpul alergatului. Astfel de afecțiuni și boli pot apărea atunci când alergați pe loc de 3 ori pe săptămână timp de 40 de minute.

 

Alergarea pe loc – cum se face corect?

Alergarea pe loc nu trebuie să fie dăunătoare! Este suficient să faci această formă de antrenament, dar să gândești cu cap. Dacă doriți să evitați efectele negative ale alergării pe loc, exercitați acest lucru nu mai mult de 10 minute. Amintiți-vă și despre stretching- exercițiile de întindere ar trebui să precede și să încheie alergarea.

beneficiile alergatului
fot.pixabay.com

Ce îți oferă alergarea pe loc?

Alergarea timp de 5 minute vă permite să arde 45 de calorii. Ardem aceeași cantitate în timp ce dansăm sau facem treburile casnice mai solicitante, de ex.datul cu aspiratorul. Așadar, uneori merită să renunți la această formă de mișcare și să optezi pentru cele mai sănătoase. De asemenea, merită să ne amintim că alergatul pe loc nu va înlocui niciodată mișcarea în aer liber, la care corpul uman este adaptat în mod natural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here