picioare rase
fot.pixabay.com

Epilarea este una dintre cele mai populare proceduri cosmetice. Doamnele scapă de părul inutil în orice moment al anului. Din păcate, odată cu pielea netedă, acestea mai capătă ceva – firele de păr ce cresc imediat după epilare. Ele sunt o problemă pentru multe femei care optează pentru o metodă de epilare care implică smulgerea părului împreună cu rădicina lor. Părul ce dă să crească se manifestă sub forma cercurilor negre. Acestea sunt formate din fire de păr răsucite care nu pot să iasă în exterior. Din fericire, părul încolăcit după epilare poate fi eliminat chiar și acasă. Vezi cum se face.

 

cum sa te epliezi corect
fot.pixabay.com

Ce sunt firele de păr înrădăcinate după depilare?

Înrădăcinarea părului după epilare este o problemă cu care fiecare dintre noi s-a întalnit cel puțin o dată în viață. În ciuda aparențelor, nu afectează doar pe cele care au părul subțire sau creț. Toate firele care abia încep să crească sunt moi și subțiri. Când acestea trebuie să străpungă un strat gros de piele și epidermă, nu reușesc întotdeauna. Apoi sub piele se răsucesc și din ele se formează un puncte negre. În timp, părul poate să străpungă pielea. Cu toate acestea, înainte să facă acest lucru, firele de păr înrădăcinate arată inestetic și pot duce la foliculită, roșeață, mâncărime și umflare. Prin urmare, merită văzut cum se poate preveni înrădăcinarea părului după depilare.

 

Când cresc firele de păr înrădăcinate?

Cea mai frecventă problemă cu firele de păr înrădăcinate o întălnesc femeile care decid să folosească epilarea cu ceară sau cu un epilator electric. Trebuie menționat, totuși, că părul înrădăcinat poate fi, de asemenea, o consecință a îndepărtării părului cu un aparat de ras de unică folosință. Când este contondent și ciobit, provoacă creșterea părului. De asemenea, merită să ne amintim că la unii oameni, părul înrădăcinat este o problemă genetică. Problema afectează de obicei picioarele, linia de bikini și axilele. Se pot lupta, de asemnea, și domnii cu părul înrădăcinat. De obicei, la aceștia părul crește pe gât și sub bărbie.

 

Cum să scapi de firele de păr înrădăcinate după epilare?

Dacă există puțin păr înrădăcinat, puteți scăpa de el acasă. În cazul în care problema se agravează, iar locurile cu păr înrădăcinat dor, sunt umflate și roșii, cel mai bine este să vizitați un dermatolog.

 

Remedii casnice pentru părul înrădăcinat după epilare

  • Dermocosmetice pentru părul înrădăcinat – produsele cosmetice care conțin acid glicolic, salicilic sau lactic pot ajuta cu părul înrădăcinat; cu astfel de preparate trebuie uns corpul regulat; acțiunea lor înmoaie pielea; face pielea moale, iar părul o poate sparge mai ușor.
  • Peeling de corp – peeling-urile obișnuite sunt, de asemenea, o modalitate pentru părul înrădăcinat; atât cele sărate, cât și cele cu zahăr, făcute din sifon, cafea sau sâmburi de caise măcinate, pot ajuta; peeling-urile poat fi achiziționate gata pregătite în magazin sau făcute de unul singur acasă; peeling-ul vă permite să ștergeți epiderma întărită și, astfel, să facilitați creșterea dreaptă a părului.
  • Perie, burete, mănușă pentru corp – spălarea corpului cu o perie, burete sau mănușă vă permite, de asemenea, să ștergeți pielea tare; după o astfel de procedură, hidratează bine pielea; procedura nu trebuie efectuată mai des decât o dată la două săptămâni; în caz contrar, epiderma va pune o barieră și mai mare de protecție și împiedică creșterea corespunzătoare a părului.
  • Efectuați corect epilarea – părul înrădăcinat este foarte des cauzat de epilare necorespunzătoare; prin urmare, dacă aveți părul înrădăcinat, merită să folosiți ajutorul unui estetician profesionist.
  • Epilarea cu laser – dacă problema părului înrădăcinat este foarte mare, epilarea cu laser poate fi necesară; aceasta va ajuta nu numai să îndepărteze părul, dar să și vindece pielea; cu această procedură puteți scăpa de firele de păr înrădăcinate; Cu toate acestea, trebuie amintit că epilarea cu laser nu este ieftină, iar pentru a avea efect, trebuie făcută ca o serie de tratamente.

 

Foliculița după îndepărtarea părului

Părul înrădăcinat după epilare poate duce la foliculița. Este cauzată de bacterii gram-negative sau stafilococi. Boala se manifestă cu vezicule mici (în cazul inflamațiilor superficiale) sau scurtături asemănătoare puroiului (în cazul inflamației întregului folicul pilos). Tuplurile care apar nu pot fi stoarse, dar trebuie spălate cu plăci dezinfectante și antiinflamatorii care pot fi achiziționate fără rețetă. În timpul inflamației, cel mai bine este să nu vă epilați și să utilizați dermocosmetice blânde, care să amelioreze inflamația. Dacă vindecarea pustulelor este prelungită sau inflamația acoperă zone mari ale corpului, cel mai bine este să vizitați un dermatolog.

Foliculita cronică este o afecțiune gravă. Ea implică întărirea pustulelor purulente care lasă cicatrici profunde și urâte. Tratamentul foliculitei cronice presupune luarea unui antibiotic și utilizarea peelig-urilor terapeutice. Acestea vă permit să îndepărtați calusurile și să curățați pielea.

cresterea firelor dupa epilare
fot.pixabay.com

Părul înrădăcinat arată inestetic si poate fi dificil de redus. De aceea, se recomandă pregătirea corectă a pielii pentru acest proces înainte de a îndepărta părul nedorit. Cosmetologii recomandă să efectuați un peeling cu cel puțin 12 ore înainte de epilare și să dezinfectați pielea imediat înainte de procedură. După epilare, este bine să se ajungă la preparate împotriva părului înrădăcinat și întârzierea creșterii acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here