cerc fitness
fot.pixabay.com

 

Cercul gimnastic este un set de exerciții pe care îl cunosc majoritatea oamenilor. Se compune din două roți din lemn sau metal suspendate pe două funii, care sunt atașate de tavan sau de o bară. În fiecare sală se găsește un cerc gimnastic. Cu toate acestea, pentru a face exerciții cu acesta, nu trebuie neapărat să ieșiți din casă. Roata gimnastică poate fi ușor instalată acasă. Instalarea sa nu este solicitantă sau complicată. Cum trebuie să utilizați cercul gimnastic și ce exerciții puteți face pe el? Descoperiți singuri.

 

dat din solduri
fot.pixabay.com

Cercurile gimnastice reprezintă unele dintre cele mai vechi echipamente de exercițiu. Acestea sunt destinate în principal pentru construirea forței și echilibrului. Chiar și în zilele noastre, inelele gimnastice sunt folosite pentru multe tipuri de antrenament. Atât sportivii profesioniști, cât și amatorii recurg la acestea. Exercițiile pe acestea pot fi efectuate indiferent de nivelul de abilitate sau de aptitudinea fizică. Principalele avantaje ale cercurilor gimnastice este că implică o mulțime de mușchi.

 

Exercițiile pe cercurile gimnastice- când să le efectuați?

Exercițiile pe inelele gimnastice, deși par ușoare, sunt destinate in special persoanelor avansate. Acest lucru se datorează faptului că pentru a le efectua corect, trebuie să mențineți o poziție stabilă a întregului corp și să mențineți tonusul muscular adecvat. Exercițiile pe inelele gimnastice sunt recomandate în primul rând persoanelor care doresc să-și întărească mușchii. Cu toate acestea, aceștia trebuie să fie atenți să nu se rănească în timpul antrenamentului, ceea ce este foarte ușor. Cercul gimnastic este, de asemenea, un dispozitiv important în antrenamentele de forță.

 

Cercul gimnastic- avantajele exercițiilor cu inelele gimnastice

Exercițiile cu inelele gimnastice prezintă multe avantaje. Merită să le includem în antrenamentele de zi cu zi, deși nu sunt cele mai ușoare. Începătorii pot avea probleme în menținerea echilibrului și a controlului corpului. În acest caz, este recomandat să începi aventura cu inele gimnastice din exerciții simple care nu necesită prea mult efort fizic. Chiar vă vor permite să vă bucurați de avantajele exercițiului cu o roată gimnastică. Acestea includ:

  • creșterea forței și rezistenței musculare a întregului corp;
  • îmbunătățirea echilibrului;
  • îmbunătățirea coordonării motorii;
  • întărirea mușchilor stomacului;
  • activarea mușchilor profunzi;
  • consolidarea articulațiilor și îmbunătățirea mobilității acestora;
  • construirea rezistenței funcționale.

 

Cercul gimnastic- exemple de exerciții

  • Riding – implică prinderea roților și deplasarea în poziție orizontală; greutatea corporală trebuie menținută pe călcâie și mâini, poziționată în linie dreaptă cu șoldurile; trebuie să vă asigurați că barele nu intră în interior; roțile trebuie fixate în interiorul pieptului la inhalare și durata trebuie să fie de 3-4 secunde;
  • Push-up – aplecați-vă și apucați inelele de sală cu brațele drepte; puneți toată greutatea corpului asupra lor; inspirați și faceți ridicări; când coatele sunt în linie cu umărul, rămâneți în această poziție câteva secunde; inspirați și reveniți la poziția de pornire; repetați de 10 ori;
  • Dipy – acesta este unul dintre cele mai dificile exerciții pe inelele gimnastice; implică sprijinirea mâinilor pe roți, menținând în același timp o poziție verticală cu o ușoară aplecare în față; coatele ar trebui să fie îndreptate înapoi și aproape de corp; atunci când respirați, coborâți până când cotul este o extensie a umărului; expirarea înseamnă creșterea tonusului muscular, întindeți brațele și reveniți la poziția inițială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here