exercitii coapse
fot.pixabay.com

Coapsele sunt adesea trecute cu vederea în programul de pregătire pentru bărbați. Aceștia se concentrează în principal pe umeri, abdomen și piept. În același timp, ei uită că pentru ca silueta să se dezvolte corect, este necesar să se facă exerciții pentru diferite părți ale corpului și să se asigure dezvoltarea lor uniformă. Exercițiile pentru coapse pentru bărbați pot fi incluse în planul de antrenament pentru picioare. Aspectul lor va ajuta la îmbunătățirea corpului dvs. și va stimula dezvoltarea mușchilor femurali, ceea ce le va crește puterea și vor arăta mai bine.

coapse barbati
fot.pixabay.com

Exerciții pentru coapsele bărbaților – de ce este nevoie?

Îngrijirea corectă a mușchilor cvadricepsului este extrem de importantă, deoarece aceștia sunt responsabili de săriturile noastre, viteza de alergare și atractivitatea siluetei. Bărbații, care își lucrează de obicei abdomenul sau mușchii umerilor, uită de picioare. Acest lucru poate sfârși prin realizarea unei siluete nepotrivite în care picioarele dvs. vor fi subțiri și neuniforme.

Mușchii bine pregătiți și puternici ai coapsei oferă bărbaților multe avantaje. Acestea includ sexul, în special în ceea ce privesc pozițiile din genunchi, rezistența crescută în multe sporturi, viteza de alergare și stabilitatea îmbunătățită a corpului.

 

Exerciții pentru coapsele bărbaților – genuflexiuni

Exercițiul de bază pentru îmbunătățirea stării fizice a coapselor sunt clasicele genuflexiuni. Pentru a le efectua corect, ar trebui să stați drept și să puneți picioarele ferm pe pământ. În timpul genuflexiunilor, pieptul, spatele și capul trebuie să fie îndreptați, iar picioarele complet sprijinite de sol. Genuflexiunile pentru mușchii coapsei pot fi modificate prin adăugarea unei sarcini suplimentare, de exemplu, sub formă de gantere sau barbell. Acest exercițiu se poate face și pe perete. Genuflexiunile lângă perete se fac prin sprijinirea spatelui de suprafața peretelui și așezarea picioarelor într-un unghi drept, ca în cazul statului pe un scaun. Stați în această poziție timp de 15 secunde, pentru a împiedica greutatea corpului, vă puteți sprijini doar pe un picior.

 

Exerciții pentru coapsele bărbaților – fandări

Acest tip de exercițiu pentru coapsele bărbaților se realizează cel mai bine cu o sarcină ușoară, de exemplu, sub formă de gantere. Pentru a vă antrena corect, stați în poziție verticală și deplasați un picior înainte, astfel încât să formeze un unghi drept (celălalt picior trebuie să rămână drept). Apoi reveniți la poziția inițială și faceți aceeași mișcare cu celălalt picior. Pentru a face mai dificil, puteți coborî succesiv.

 

Exerciții pentru coapsele bărbaților – step-up

Acest exercițiu constă în urcarea pen un subiect, de exemplu, rafturi pentru încălțăminte. Obiectul cu ajutorul căruia se efectuează antrenamentul nu trebuie să fie prea scund, deoarece atunci exercițiul nu va dezvolta mușchi. Execuția sa corectă constă în adoptarea unei poziții verticale și urcarea unui picior pe obiect, apoi îndreptarea acestuia. Exercițiul poate fi efectuat cu o sarcină ușoară sau cu ridicarea călcâielilor la urcare.

antrenament pentru coapse
fot.pixabay.com

Exerciții pentru coapsele bărbaților – deadlift

Deadlift este un exercițiu pentru mușchii coapsei și multe alte părți alecorpului. Antrenamentul vă permite să modelați mușchii dorsalei, brațelor sau spatelui. Se realizează cu o barilă, sau cu gantere. Aceste dispozitive sunt ridicate de pe sol, menținând figura dreaptă și genunchii aplecați în timpul prinderii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here