exercitii cu gantere
fot.pixabay.com

Mușchii pieptului sunt adesea o zonă neglijată a corpului atunci când vine vorba de antrenamentele standard de acasă. Adesea ne concentrăm pe acele locuri de pe harta corpului care ne provoacă cele mai mari complexe. La bărbați, este de obicei  „burta de la bere” sau brațele subțiri, fără mușchi, în timp ce femeile, în afara burții se concentrează asupra coapselor și feselor. Ce exerciții să faci pentru a-ți consolida pieptul?

 

exercitii pentru piept
fot.pixabay.com

Construirea pieptului – ce mușchi vei consolida datorită exercițiilor

Funcția de protecție, funcția motorie și funcția estetică – acestea sunt în principal rolurile mușchilor toracici din corpul nostru. Pieptul conține mușchi superficiali:

  • Mușchiul pectoral mai mare – scade brațul ridicat, se îndoaie și îndreaptă brațul, îndeplinește o funcție auxiliară atunci când inhalați aer
  • Pectoralul mai mic – scade omoplatul, la fel cum mușchiul pectoral mai mare îndeplinește o funcție auxiliară atunci când inhalați aerul, ridică coastele
  • Mușchiul dințat anterior– apasă omoplatul pe peretele toracic, mișcă omoplatul înainte și lateral, ridică coastele, la fel ca cei doi mușchi de mai sus, ajută să respire
  • Mușchiul subclavian – stabilizează articulația umărului

Mușchii adânci:

  • mușchii intercostali externi și interni,
  • coaste,
  • mușchiul transvers al toracelui.

Diafragma este considerată și un mușchi toracic.

 

Exerciții pentru piept- nu doar pentru bărbați

Unul dintre cele mai eficiente exerciții pentru mușchii toracelor sunt așa-numitele ridicări ale ganterelor. Trebuie menționat că acesta nu este doar un antrenament pentru bărbați, ci și un ajutor excelent pentru femeile care visează să-și mărească sânii. Desigur, tehnica corectă este cel mai important lucru atunci când efectuați ridicările. Ridicările ganterelor pot fi executate pe o bancă plată în poziție culcat (astfel de bănci stau la baza fiecărui echipament de gimnastică, îl puteți cumpăra cu ușurință și pentru uz casnic) și, de exemplu, culcat pe o minge de sală.

Trebuie să ne amintim că ridicările ganterelor făcute cu ajutorul unei mingi de gimnastică, reprezintă deja o serie de exerciții pentru profesioniști deoarece mingea se poate mișca, dar datorită acestui fapt, implicăm în plus mușchii stabilizatori în antrenament.

 

Inspiră-te- exemple de exerciții pentru piept

Antrenamentul pentru întărirea și construirea mușchilor toracici nu este doar cel răspândit cu gantere, ci și zeci de alte exerciții. De exemplu:

  • Popularele pompe
  • Ridicarea ganterelor pe banca orizontală
  • Ridicarea ganterelor pe banca oblică( cu capul în sus)
gantere pentru forta
fot.pixabay.com

Cât de des ar trebui să efectuăm exercițiile pentru piept?

Tinerii care abia își încep aventura cu sala de sport ar trebui să se axeze pe antrenamentele de dezvoltare generală, cu o frecvență de 3 până la 4 ori pe săptămână, făcând maximum două exerciții pe o anumită grupă musculară. Mușchii toracici sunt printre cei mai mari din corp în ceea ce privește suprafața, astfel încât regenerarea lor este destul de rapidă, ceea ce nu înseamnă, desigur, antrenarea acestei părți a corpului în fiecare zi – acest lucru observat adesea în sălile de sport.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here