pozitia scandura
fot.pixabay.com

Fiecare dintre noi visează la un abdomen plat și ușor musculos. Din păcate, mușchii abdominali necesită mult de muncă. Necesită timp și multe exerciții. Cu toate acestea, în vederea rapidă a efectelor, poate ajuta așa-numita scândură. Aceasta aduce efecte instantanee și uimitoare. Acest lucru se datorează faptului că în timpul exercițiului, scândura lucrează o mulțime de mușchi de la abdomen, mușchii brațelor și spatelui, până la mușchii picioarelor. Scândura este așadar un exercițiu ideal nu numai pentru abdomenul plat, ci și pentru întregul corp. Va îmbunătăți tăierea taliei, va face coapsele mai frumoase și corpul dvs. frumos sculptat. Iată cum să faceți corect exercițiul.

exercitiul scandura corect
fot.pixabay.com

Ce este exercițiul scândurii?

Scândura, numită și tablă, este un exercițiu aparent simplu. Cu toate acestea, trebuie doar să începeți să o faceți pentru a vedea că nu este atât de simplu. Este deosebit de dificil pentru începători. Principala dificultate este că durata acesteia crește în mod regulat. Oamenii avansați pot modifica exercițiul de bază, ceea ce vă permite să vă angajați și mai mult mușchii.

 

Provocarea scândurii – despre ce este vorba?

Provocarea scândurii devine din ce în ce mai populară. Acesta constă în faptul că timp de 30 de zile (pe lângă zilele planificate pentru odihnă în programul de pregătire), se face acest exercițiu fizic. În fiecare zi, timpul dedicat antrenamentului crește. Ultima zi a exercițiului necesită o durată de poziționare de până la 5 minute. Nu este atât de ușor pe cât pare. Mulți oameni renunță la începutul provocării. În ciuda dificultăților, totuși, merită să fiți perseverenți, deoarece scândura este un antrenament excelent pentru tot corpul.

 

Efecte scândurii

Efectele scândurii sunt în primul rând un corp sculptat. Pe lângă asta, vă bucurați și de o serie de beneficii pentru sănătate. Acestea includ întărirea musculaturii și a trunchiului, postura corectă a corpului și reducerea durerilor de spate. Efectele sunt vizibile după prima lună de exercițiu, adică după provocarea scândurii.

 

Scândura – când se obțin cele mai bune rezultate?

Pentru ca efectele scândurii să fie și mai valoroase, merită să fie combinate cu exerciții și intervale aerobe, adică antrenamente scurte, de intensitate mare. De asemenea, merită să vă gândiți să implementați o dietă adecvată care vă va permite să mențineți echilibrul corect între proteine, carbohidrați și grăsimi. În timpul provocării, este bine să renunțați la produse cu un indice glicemic ridicat.

 

Scândura – cum să începi antrenamentul?

Oamenii care nu se simt în stare să înceapă provocarea de 30 de zile, o pot începe treptat. La început este recomandat să efectuați exercițiul de 2-3 ori pe săptămână și să stați în poziția convenită aproximativ 30 de secunde. În următoarele săptămâni, timpul trebuie crescut cu încă 15-20 de secunde. Acest lucru va permite o mai mare implicare și dezvoltare a țesutului muscular.

 

Plank challenge – cum se face corect?

Pentru ca efectele să fie vizibile, este necesar să urmați mai multe reguli. Prima se bazează pe asigurarea tehnicii adecvate în exercitarea scândurii. Corpul nu poate fi îndoit sau prea sus. Picioarele, capul și corpul ar trebui să formeze o linie dreaptă, abdomenul ar trebui să fie tras în interior, iar tensiunea musculară trebuie să fie în coapse și biceps.

O altă regulă importantă este de a face pauze între sesiunile de antrenament. Supraefortul va reduce efectele sau va avea un efect opus celui prevăzut. Lipsa de odihnă dăunează țesutului muscular, slăbește corpul și crește riscul de rănire. Țesutul deteriorat nu se va putea dezvolta corect, ceea ce înseamnă că efectele exercițiilor chiar și zilnice nu vor fi vizibile. Provocarea efectuată în mod corespunzător este cea în care o zi pe săptămână este destinată antrenamentului de odihnă sau de joasă intensitate, de ex. exerciții de întindere.

 

Provocarea scândurii – cine ar trebui să renunțe?

Scândura este cea care provoacă un ton muscular ridicat. Aceasta înseamnă că nu este recomandat tuturor. Femeile însărcinate ar trebui să renunțe cu siguranță la începerea provocării. Pentru acestea, exercițiile de rezistență, cum ar fi yoga, pilates sau antrenamentul cu minge vor fi o activitate mai bună.

Provocarea scândurii nu este, de asemenea, o idee bună pentru defecte de postură, cum ar fi discopatia sau coloana vertebrală strâmbă. În astfel de cazuri, dorința de a începe antrenamentul trebuie consultată cu un medic. Deși scândura consolidează mușchii netezi, poate duce și la proeminența discului sau la o curbură crescută.

Vestea bună este că exercițiul scândurii poate fi făcut fără restricții de vârstă. Prin urmare, persoanele în vârstă care se simt în stare pot apela la provocare. Atunci când faceți exerciții fizice, trebuie să vă amintiți despre prudență, postura corectă și hidratarea corpului, pentru a nu provoca supraîncălzirea acestuia.

exercitiu pentru tot corpul
fot.pixabay.com

Cum se face corect exercițiul?

Încordați abdomenul, apoi aplecați-vă pe antebrațe, astfel încât coatele să fie îndoite în unghi drept. Umerii trebuie să fie deasupra coatelor. Ridicați corpul pe degetele picioarelor. Râmăneți în această poziție până la momentul stabilit pe planul dvs. de formare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here