înfrumusețare
fot. pixabay.com

Procedurile de ginecologie estetică sunt din ce în ce mai populare. Majoritatea femeilor aleg vaginoplastia sau chirurgia plastică vaginală. Ele se decid asupra acestui tip de intervenție chirurgicală în principal după câteva nașteri, în urma cărora pereții vaginului se lărgesc. Pentru vaginoplastie optează și femeile trecute de prima tinerețe, la care s-a produs slăbirea pereților vaginului, o dată cu înaintarea în vârstă. Chirurgia plastică vaginală are ca țel, în principiu, creșterea experienței sexuale a unei femei. Vezi, ce trebuie să știi despre reconstrucția vaginală.

Chirurgia plastică vaginală devine o procedură din ce în ce mai frecventă. Tot mai mulți doctori o efectuează. Este inclusă în procedurile estetice de ginecologie. Nu este efectuată doar pentru a îmbunătăți aspectul organelor genitale feminine, ci și pentru a îmbunătăți viața sexuală. Din ce în ce mai multe femei aleg procedura.

 

Ce este vaginoplastia?

Vaginoplastia este o procedură de îngustare vaginului. Aceasta implică contracția chirurgicală a țesuturilor vaginale. În consecință, vaginul devine mai sensibil la stimuli. Acest lucru asigură că o femeie va experimenta cea mai mare parte a plăcerii sexului. Vaginoplastia îți permite, de asemenea, să reduci riscul de infecții intime.

 

Clasificarea pentru vaginoplastie

La vaginoplastie se decid de obicei, femeile după câteva nașteri. Mușchii lor vaginali se relaxează. Adesea, procedura se efectuează la femei mai în vârstă, la care vaginul devine mai slab ca urmare a îmbătrânirii și pierderii de colagen. Vaginul slăbit poate fi și rezultatul unor afecțiuni genetice. Calificarea pentru intervenție este întotdeauna făcută de un medic. De asemenea, el alege metoda chirurgiei. Vaginoplastia se poate face prin chirurgie tradițională sau cu ajutorul unui laser.

 

Cât costă vaginoplastia?

Prețul vaginoplastiei depinde de clinica în care te supui ginecologiei estetice. Prețurile intervenției pornește de la 1900 RON și ajunge la peste 3000 RON. Costurile includ tipul de intervenție chirurgicală, anestezia, consultațiile medicale.

 

Cum decurge o vaginoplastie?

chirurgie, corecție
fot. pixabay.com

Reconstrucția vaginală presupune îndepărtarea excesului de mucoasă din spatele vaginului și strângerea țesuturilor subcutanate. Pentru procedură se folosesc fire chirurgicale puternice. După ce medicul obține lățimea dorită a canalului vaginal, coase mucoasa. Dacă se dovedește că pliurile genitale ale pielii se lipesc, le reduce pentru a obține aspectul estetic corect.

Vaginoplastia se efectuează într-o procedură laser clasică – chirurgicală și non-invazivă. De asemenea, medicul dumneavoastră poate efectua vaginoplastia folosind unde radio care micșorează pereții vaginului și le îngustează ca urmare a încălzirii mucoasei, într-o manieră controlată. Cele mai bune efecte ale procedurii sunt obținute la femeile cu o ușoară relaxare a atriului vaginal. Dacă relaxarea este mare, este necesară vaginoplastia tradițională.

 

Recupererarea de după reconstrucția vaginului

Recuperarea după vaginoplastie durează câteva săptămâni, iar durata acesteia depinde de tipul de intervenție chirurgicală. O femeie în recuperare ar trebui să evite efortul fizic, să aibă grijă de igiena intimă și să se odihnească mult. Timp de aproximativ 6-8 săptămâni, ar trebui să renunți și la viața sexuală și la utilizarea de tampoane. După vaginoplastie poți simți durere profundă – acest lucru este normal.

 

Complicații după vaginoplastie

Vaginoplastia este considerată o procedură neinvazivă și sigură. Complicațiile după ea sunt extrem de rare. Infecțiile intime, sângerarea și durerea sunt cele mai frecvente. Astfel de afecțiuni dispar de obicei de la sine. Dacă persistă, este necesar să consulți un medic.

Trebuie amintit că vaginoplastia este o operație, de aceea pot apărea întotdeauna efecte secundare. În cazul vaginoplastiei, trebuie să se țină seama de riscul modificărilor permanente ale modului de simțire a stimulilor (acesta nu este întotdeauna un plus), cicatrici și dureri de lungă durată.

Având în vedere acest lucru, este important să luăm în considerare dacă operația este de fapt cea mai bună opțiune. Medicii susțin că, cu o ușoară relaxare a vaginului, în loc de vaginoplastie este mai bine să folosești metode mai puțin invazive. Acestea includ exerciții fizice obișnuite are mușchilor lui Kegel. Acestea vor ajuta la îngustarea vaginului, vor intensifica senzațiile sexuale. Teoria și munca față respectul și încrederea în sine aduce de asemenea, efecte pozitive.

 

Vaginoplastia este același lucru cu labioplastia?

În România, ginecologia estetică este abia începătoare, motiv pentru care multe femei nu știu la ce să se aștepte. Denumirile tratamentelor sunt deseori confuze. De obicei, vaginoplastia este confundată cu labioplastia. Între timp, acestea sunt două intervenții diferite, deși sunt adesea efectuate împreună. Labioplatica este corectarea labiilor minore și majore. În timpul procedurii, medicul poate schimba forma și dimensiunea lor și micșora una dintre ele pentru a obține o simetrie completă.

Vaginoplastia și labioplastia au ca țel îmbunătățirea aspectului zonelor intime și, astfel, aăugarea încrederii femeilor și îmbunătățirea stimei de sine. De remarcat aici este, însă, faptul că opiniile medicilor cu privire la acest tip de intervenții chirurgicale nu sunt cele mai bune. Sunt apreciate într-un mod critic de către Colegiul American de Obstetrică-Ginecologie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here